Tejfölös gombapaprikás
A gomba hálás alapanyag, rengeteg mindennel remekül működik, változatosan készítheted, mindemellett nagyon finom.
A hazai konyhán nevelkedett gyomor szinte igényli a megfelelő mennyiségben bevitt, hangyányit zsíros, paprikás szaftban főtt fogásokat, így mindenképp érdemes megfelelő időközönként valami ilyen jellegű ételt készítened.
Egyértelműen a nokedli az, ami a legjobb mellé köretnek, de tésztával vagy zsemlegombóccal is mennyei.
Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 10 dkg zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kávékanálnyi kömény
- 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 zöldpaprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanálnyi liszt
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Ha készítettél már paprikást, nagy meglepetés nem fog érni, szinte mindent ugyanúgy kell csinálnod, mint bármely más ilyen jellegű fogás esetén.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A gombát mosd át alaposan, és vágd egységes méretű darabokra, a paprikát csumázd ki, majd kockázd minél apróbbra. A szalonnát kockázd fel, szabadítsd meg a bőrkétől, és kezdd el pirítani. Amikor már elég zsírt engedett, add hozzá a kockára vágott hagymát is, és dinszteld meg, ügyelve, hogy ne égjen le.
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomHa már szépen megpirult, add hozzá a gombát és a paprikát, szórd meg a fűszerekkel ízlésed szerint, keverd át alaposan, és kis lángon hagyd főni körülbelül fél órát.
Miután ez letelt, és a lábasba tekintve elégedett vagy a látvánnyal, a tejfölt keverd el a liszttel, keverj hozzá egy kis szaftot, majd az egészet add a már majdnem kész paprikáshoz. Pár hirtelen mozdulattal keverd el benne, és ezután már tálalhatod is.