Gazdag, szaftos pörköltek vörösborral
Vegyél egy üveg jó vörösbort, és dobd fel vele a szokásos pörköltet! Egészen új ízeket kapsz majd, aminek a férfiemberek sem tudnak ellenállni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha magyaros ízekre vágysz, biztos kedvenc pörköltrecepted után nyúlsz. De, hogy mégse unj rá, csempéssz bele némi vörösbort, ami igazán pikáns ízt kölcsönöz az egyszerű ételnek.

A különféle húsok zamatát kiválóan kihozza az alkohol, így egy szimpla pörkölt is igazán különleges, ínyenc fogásnak fog tűnni. Tálalj hozzá egy adag nokedlit, valami finom csalamádét, és már eheted is!

Ínyenc birkapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 cseresznyepaprika
  • olaj
  • pirospaprika

A húst forrázd le, így kevésbé lesz kellemetlen íze. A faggyús részt távolítsd el róla, majd a húst kockázd fel. A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd húzd le a tűzről. Szórj rá pirospaprikát, tedd bele a húst, öntsd fel vízzel, és tedd vissza.

Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd meg. A paradicsomot és a paprikákat szeleteld fel, és keverd a pörkölthöz. Lassú tűzön főzd készre. Időnként az elpárolgott vizet pótold.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • olaj
  • késhegynyi őrölt kömény

A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Keverd hozzá az áttört fokhagymát, valamint a köményt és a kockára vágott marhahúst. Addig süsd, míg a hús kifehéredik. Ekkor húzd le a lángról, szórd rá a pirospaprikát, és a héjatlan feldarabolt paradicsomot, valamint a feldarabolt paprikát add hozzá. Sózd meg ízlésed szerint, fedd le, és alacsony lángon kezdd el párolni. Nagyjából 45 percig főzd, és add hozzá a bort. Főzd tovább, egészen addig, míg a hús megpuhul, és a szaft kicsit besűrűsödik.

Vörösboros sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 zöldpaprika
  • 1 pörköltkocka
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál Piros Arany
  • olaj
  • bors

Olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Szórd rá a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítsd. Keverd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Add hozzá a vörösbort, az áttört fokhagymát, a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a pörköltkockát, és ízesítsd Piros Arannyal, sóval, borssal. Főzd 1-1,5 órát, és időnként pótold az elfőtt vizet.

Szarvaspörkölt vörösborral

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvascomb
  • 20 dkg laskagomba
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • rozmaring
  • bors

A húsról vágd le a hártyás részeket, majd darabold fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, szórd rá a húskockákat, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd, borsozd, és ízesítsd rozmaringgal. Párold puhára a húst, és a felszeletelt gombát add hozzá. Főzd készre a pörköltöt, és már tálalhatod is!

Blog.hu ajánló