Egyben sült fűszeres sertéscomb
Omlós hús, ropogós külső, csábító illatok: a tepsiben sült fűszeres sertéscomb tényleg pazar.
Nem fogsz csalódni, ha kipróbálod az egyszerű, de különleges fűszeres sertéscombot. Attól sem kell tartanod, hogy a hús sütés közben kiszárad. Víz helyett egyébként borral is locsolhatod. Vele sült vagy tört krumplival, édes mártással, ropogós savanyúsággal kínáld, de hidegen kenyérrel is kitűnő.
Fűszeres sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- bors
- só
Elkészítés:
A húst mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha rajta hagyod a bőrét, sűrűn vagdosd, azaz irdald be. Közvetlenül sütés előtt dörzsöld be jól a sót a combba, majd szórj rá borsot. Rakd a húst egy zsírral kikent tepsibe, a bőrös felével felfelé. Önts alá kevés vizet, és fedd le alufóliával. Told a sütőbe, és 180 fokon kezdd puhítani.
Egy óra sütés után szórd rá a karikákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt fokhagymát és a rozmaringot. Szükség esetén pótold a vizet is, és tedd vissza még egy órára. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd még körülbelül 20 percig. Közben fordítsd meg a húst, hogy mindenhol szép színe legyen, és a saját levével is locsold meg. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, majd hagyd még benne a combot körülbelül tíz percig, utána vedd csak ki. Így az ízek még jobban összeérnek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció