Egyben sült fűszeres sertéscomb
Hidegen és melegen is nagyon finom
Omlós hús, ropogós külső, csábító illatok: a tepsiben sült fűszeres sertéscomb tényleg pazar.

Egyben sült fűszeres sertéscomb
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem fogsz csalódni, ha kipróbálod az egyszerű, de különleges fűszeres sertéscombot. Attól sem kell tartanod, hogy a hús sütés közben kiszárad. Víz helyett egyébként borral is locsolhatod. Vele sült vagy tört krumplival, édes mártással, ropogós savanyúsággal kínáld, de hidegen kenyérrel is kitűnő.

Fűszeres sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha rajta hagyod a bőrét, sűrűn vagdosd, azaz irdald be. Közvetlenül sütés előtt dörzsöld be jól a sót a combba, majd szórj rá borsot. Rakd a húst egy zsírral kikent tepsibe, a bőrös felével felfelé. Önts alá kevés vizet, és fedd le alufóliával. Told a sütőbe, és 180 fokon kezdd puhítani. 

Egy óra sütés után szórd rá a karikákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt fokhagymát és a rozmaringot. Szükség esetén pótold a vizet is, és tedd vissza még egy órára. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd még körülbelül 20 percig. Közben fordítsd meg a húst, hogy mindenhol szép színe legyen, és a saját levével is locsold meg. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, majd hagyd még benne a combot körülbelül tíz percig, utána vedd csak ki. Így az ízek még jobban összeérnek.

Ezt is szeretjük