Omlósra puhult, fűszeres, hagymás csirkecomb: ez a szaft fantasztikus!
A szaftos, fűszeres, hagymás csirkecombnak tényleg lehetetlen ellenállni.
Készítsd el a csirkecombot hagymás, fűszeres szaftban, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána! A belereszelt répa egy kis édeskés zamatot is kölcsönöz neki. Mielőtt felteszed a tűzre, néhány órát hagyd fűszeres pácban, hogy az ízek egészen a belsejéig lejussanak. Alaplevet használj hozzá, amelyet akár házi leveskockából is elkészíthetsz.
Fűszeres, hagymás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl alaplé
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálban keverd el az oregánót, a kakukkfüvet és a borsot, szórd meg vele a csirkecombokat, forgasd össze olajjal, és pihentesd a hűtőben legalább két órát.
A pihentetési idő leteltével forró serpenyőben nagy lángon oldalanként öt perc alatt piríts kérget a csirkékre. Ha szükséges, még egy kevés olajat önthetsz alájuk. Közben a lila hagymát vágd cikkekre, a répát tisztítsd meg, és a reszelő nagy lyukú részén reszeld le. A sült csirkéket szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát is, és kevergetve párold tovább kis lángon tíz percig. Ezután pakold bele vissza a csirkéket, és öntsd fel annyi alaplével, hogy félig ellepje őket. Fedd le, és kis lángon főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, néha pótold alatta a folyadékot. A szaftot is ízesítheted még sóval, borssal és zöldfűszerekkel, ha nem elég erős az íze.
A lila hagyma sokféle házias ételnek ad fantasztikus ízt: parasztburgonyával együtt is sütheted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept