Fűszeres almakompót fahéjjal és szegfűszeggel: önmagában kanalazva vagy húsok mellé isteni
Könnyen és gyorsan készíthetsz fűszeres almakompótot, amelyet utána találhatsz húsok mellé, vagy fogyaszthatod magában is uzsonnára.
Ezzel az egyszerű módszerrel isteni finom lesz a fűszeres almakompót! A cukor mennyisége attól függ, mennyire savanyú az alma: ha savanykásabb darabokhoz jutottál, nyugodtan használj többet belőle. Az almakompót nem befőtt, nem áll el hosszú ideig, ezért egyszerre mindig csak annyit főzz belőle, amennyi néhány nap alatt el is fogy majd.
Fűszeres almakompót
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg alma
- 5 evőkanál cukor
- 4 db szegfűszeg
- 2 fahéjrúd
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt kockázd fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a félbehasított vaníliát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Főzd nagyjából negyedórát, amíg az alma elkezd puhulni. Nem kell, hogy teljesen megfőjön, mert amíg a saját levében áll, addig is puhulni fog. Várd meg, amíg langyosra hűl, utána tedd a hűtőbe tálalásig. Néhány nap alatt fogyasszátok el.
Az ősz másik kedvenc gyümölcséből, a körtéből is finom kompótot főzhetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept