A legfinomabb házi almaszósz receptje: sütikbe, húsok mellé vagy önmagában kanalazva is mennyei
A házi almaszósz nagyon egyszerűen elkészül, és üvegekbe töltve egy hétig is eláll.

almaszosz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi almaszószhoz szinte semmi nem kell, kevés munkával készül, és sokféle módon használhatod fel. Teheted süti tésztájába, palacsintába, kanalazhatod főtt vagy sült húsok mellé, vagy megkoronázhat egy egyszerű piskótát, esetleg császármorzsát.

Házi almaszósz készítése

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd egyforma darabokra. Tedd a darabokat egy közepes lábosba, és ízesítsd őket cukorral, fahéjjal és citromlével. Adj hozzá egy csipet sót is, mivel minden édeskés ételnek nagyon jól kihozza az ízét. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold nagyjából fél óra alatt puhára. Ha készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd üvegekbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük