A legfinomabb házi almaszósz receptje: sütikbe, húsok mellé vagy önmagában kanalazva is mennyei
A házi almaszósz nagyon egyszerűen elkészül, és üvegekbe töltve egy hétig is eláll.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
A házi almaszószhoz szinte semmi nem kell, kevés munkával készül, és sokféle módon használhatod fel. Teheted süti tésztájába, palacsintába, kanalazhatod főtt vagy sült húsok mellé, vagy megkoronázhat egy egyszerű piskótát, esetleg császármorzsát.
Házi almaszósz készítése
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 kg alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 0.5 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd egyforma darabokra. Tedd a darabokat egy közepes lábosba, és ízesítsd őket cukorral, fahéjjal és citromlével. Adj hozzá egy csipet sót is, mivel minden édeskés ételnek nagyon jól kihozza az ízét. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold nagyjából fél óra alatt puhára. Ha készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd üvegekbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe.
Kuglóf mellé tálalva nagyon finom.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept