A legfinomabb házi almaszósz receptje: sütikbe, húsok mellé vagy önmagában kanalazva is mennyei

A házi almaszósz nagyon egyszerűen elkészül, és üvegekbe töltve egy hétig is eláll.

Házi almaszósz készítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi almaszószhoz szinte semmi nem kell, kevés munkával készül, és sokféle módon használhatod fel. Teheted süti tésztájába, palacsintába, kanalazhatod főtt vagy sült húsok mellé, vagy megkoronázhat egy egyszerű piskótát, esetleg császármorzsát.

Házi almaszósz készítése

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd egyforma darabokra. Tedd a darabokat egy közepes lábosba, és ízesítsd őket cukorral, fahéjjal és citromlével. Adj hozzá egy csipet sót is, mivel minden édeskés ételnek nagyon jól kihozza az ízét. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold nagyjából fél óra alatt puhára. Ha készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd üvegekbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe.

Illatos, őszi almás-fahéjas kuglóf: keverem-kavarom a tésztája

Az almás sütemények fénykorukat élik, így érdemes minél több változatban elkészíteni őket. Ez a mostani egy egyszerű, kavart tészta, amit a kuglófforma tesz különlegessé.

Elolvasom
Ezt is szeretjük