Fügével töltött sertéssült: baconben sütve még finomabb
A füge édes íze és a fűszeres, sós hús remekül passzolnak egymáshoz. A töltött sertéssült tökéletes választás, ha együtt eszik az egész család.

Fügével töltött sertéssült: baconben sütve még finomabb
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fügével töltött, egészben sült sertéskaraj egy igazán laktató és kiadós étel, ami hidegen és melegen egyformán finom. Ha jól készíted el, szaftos és omlós lesz, a gyümölcstől pedig kicsit édeskés. Egyáltalán nem macerás, főleg, ha a hentes átszúrja a húst. Sertésből és karajból is készítheted.

Fügével töltött sertéssült

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
  • 20 db aszalt füge
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst sózd és borsozd be, majd éles kés hegyével több helyen szurkáld meg. A nyílásokba rakj fokhagymagerezdeket. A közepébe vágj körülbelül három-négy centi széles lyukat, és töltsd meg a fügével. A bort keverd össze a rozmaringgal, a sóval, a borssal, és a húst locsold meg a fűszeres borral. Sütés előtt fedd be a húst baconszeletekkel.
 

Tedd forró sütőbe legalább két órára. Süsd először 200 fokon 15 percig, majd utána csökkentsd a hőmérsékletet 160 fokra. Közben locsolgasd a fűszeres, boros keverékkel. Ha a sertés puha, könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd ki a sütőből. Mielőtt felszeletelnéd, legalább 15 percig pihentesd.

Ezt is szeretjük