A legfinomabb fügelekvár receptje
Varázsolj a konyhádba mediterrán életérzést zamatos fügelekvárral!
A fügelekvárt változatosan felhasználhatod. Illik sütikhez, palacsintába, hideg sült húsokhoz, és kenyérre is kenheted. Rummal, pálinkával, szegfűszeggel még különlegesebbé teheted. Rakj félre egy-két üveggel, mert ajándéknak is kitűnő.
Fügelekvár
Hozzávalók 18 decihez
- 2 kg füge
- 1 kg cukor
- 2 citrom
- 1 vaníliarúd
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
Elkészítés:
A szép érett fügéket alaposan mosd meg, a végeket vagdosd le, darabold fel, majd tedd egy nagyobb lábosba. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a gyömbért. Reszeld bele a citrom héját, és nyomd bele a levét. Hagyd állni egy órán keresztül, közben többször kevergesd meg. Utána kezdd forralni. Ha a cukor elolvad, csökkentsd a hőfokot, és fedő nélkül főzd a masszát körülbelül egy órán át. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Ha nem szeretnéd darabosan, botmixerrel pépesítsd, amikor a füge levet enged.
Akkor jó, ha a lekvár sűrű és ragadós. Vedd le a tűzről, és dobd ki a vaníliarudat. Szedd sterilizált üvegekbe, tégy mindegyikre celofánt, vagy zárd le tetővel, és állítsd fejre öt-tíz percre. Rakd plédek, takarók közé, és hagyd egy-két nap alatt a szárazdunsztban kihűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept