Francia vajas piskóta
A kagylóra hajazó vajas piskóta a francia konyha nagy kedvence, de neked is érdemes felvenni a repertoárodba, mert gyorsan elkészül!
Ha édesszájú vagy, ugyanakkor nem szeretsz órákat tölteni a süteménykészítéssel, akkor a madeleine neked való desszert. A leginkább piskótára hasonlító aprósütemény kiváló vendégváró, ráadásul istenien elolvad a szádban, ha tea mellé fogyasztod.
Ne habozz hát, próbáld ki egyszerű receptünket, és döntsd el te magad, hogy vajon jogosan érdemelte-e ki a franciák - és lassan már az egész világ - szeretetét!
Madeleine
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A tojásokat a cukorral, a lereszelt citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a felolvasztott vajat, és szitáld bele a lisztet.
A madeleine sütőformát - a legjobb a szilikon, mert könnyen kijön belőle a süti - lisztezd ki picit, és a masszát kanalazd bele. Előmelegített sütőbe helyezd be a tepsit, és 5-10 perc alatt süsd barnára az aprósüteményeket.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- rétes
- sütemény
4 isteni süti mirelitből
- palacsinta
- túró
Rakott túrós palacsinta
- sütemény
- édességek