Francia vajas piskóta

Így készül a madeleine

A kagylóra hajazó vajas piskóta a francia konyha nagy kedvence, de neked is érdemes felvenni a repertoárodba, mert gyorsan elkészül!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha édesszájú vagy, ugyanakkor nem szeretsz órákat tölteni a süteménykészítéssel, akkor a madeleine neked való desszert. A leginkább piskótára hasonlító aprósütemény kiváló vendégváró, ráadásul istenien elolvad a szádban, ha tea mellé fogyasztod.

Ne habozz hát, próbáld ki egyszerű receptünket, és döntsd el te magad, hogy vajon jogosan érdemelte-e ki a franciák - és lassan már az egész világ - szeretetét!

Madeleine

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a lereszelt citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a felolvasztott vajat, és szitáld bele a lisztet.

A madeleine sütőformát - a legjobb a szilikon, mert könnyen kijön belőle a süti - lisztezd ki picit, és a masszát kanalazd bele. Előmelegített sütőbe helyezd be a tepsit, és 5-10 perc alatt süsd barnára az aprósüteményeket.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük