Francia vajas piskóta
Így készül a madeleine
A kagylóra hajazó vajas piskóta a francia konyha nagy kedvence, de neked is érdemes felvenni a repertoárodba, mert gyorsan elkészül!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha édesszájú vagy, ugyanakkor nem szeretsz órákat tölteni a süteménykészítéssel, akkor a madeleine neked való desszert. A leginkább piskótára hasonlító aprósütemény kiváló vendégváró, ráadásul istenien elolvad a szádban, ha tea mellé fogyasztod.

Ne habozz hát, próbáld ki egyszerű receptünket, és döntsd el te magad, hogy vajon jogosan érdemelte-e ki a franciák - és lassan már az egész világ - szeretetét!

Madeleine

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a lereszelt citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a felolvasztott vajat, és szitáld bele a lisztet.

A madeleine sütőformát - a legjobb a szilikon, mert könnyen kijön belőle a süti - lisztezd ki picit, és a masszát kanalazd bele. Előmelegített sütőbe helyezd be a tepsit, és 5-10 perc alatt süsd barnára az aprósüteményeket.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük