Omlós fokhagymás csirkecomb tepsiben sütve: szinte leválik a hús a csontról
A fokhagymás csirkecombok hétvégére, hétköznapra jól jönnek. Ez a kicsit pikáns fűszerezés illik hozzá.

Az egyszerű csirkecombot nem nehéz feldobni, még csábítóbbá tenni. A bőre a vajnak köszönhetően szép fényes és ropogós lesz, a rozmaring, a fokhagyma pedig csodás ízt ad neki. Csupa egyszerű alapanyagból készül, a végeredmény mégis fenséges. A fokhagyma szinte krémesre sül a hús mellett.
Fokhagymás, tepsis csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 1 fej fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- chili (elhagyható)
Elkészítés:
Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel, két gerezd zúzott fokhagymával, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe vagy sütőtálba. Amennyiben szereted a csípőset, chilivel is megbolondíthatod. A húsok tetejére rakj kis darabka vajat, melléjük helyezz rozmaringágakat és fokhagymadarabokat.
Locsolj alájuk vizet, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 45 percig. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a combokat, hogy jó ropogósak legyenek.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!