Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré: cukorbetegek is nyugodtan ehetik

A csábító színű édesburgonya-pürét a fokhagyma még izgalmasabbá, a tejszín pedig selymesebbé teszi.

edesburgonyapure
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya fantasztikusan sokoldalú zöldség, kiváló sütve, főzve, pürének, sőt töltve önálló fogás is lehet. Remek alternatíva az inzulinrezisztenciával küzdőknek, cukrosoknak, mert lassú felszívódású, nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintjét. A püré kitűnő köret sült húsok mellé. 

Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • bors
  • dió (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva körülbelül 20 percig, majd amikor puha, szűrd le, csepegtesd le, és pucold meg. Még melegen törd össze, majd add hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a vajat, ízlés szerint sót, borsot, és jól dolgozd össze. Ha botmixerrel kevered össze, sokkal selymesebb lesz. A tetejére szórj aprított petrezselymet, sőt akár dióval is fokozhatod az élvezetet. 
Az édesburgonya felhasználásának csak a képzelet szab határt. Juharszirupos mázban sütve fenséges köret lehet. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük