Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré: cukorbetegek is nyugodtan ehetik
A csábító színű édesburgonya-pürét a fokhagyma még izgalmasabbá, a tejszín pedig selymesebbé teszi.

edesburgonyapure
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonya fantasztikusan sokoldalú zöldség, kiváló sütve, főzve, pürének, sőt töltve önálló fogás is lehet. Remek alternatíva az inzulinrezisztenciával küzdőknek, cukrosoknak, mert lassú felszívódású, nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintjét. A püré kitűnő köret sült húsok mellé. 

Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • bors
  • dió (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva körülbelül 20 percig, majd amikor puha, szűrd le, csepegtesd le, és pucold meg. Még melegen törd össze, majd add hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a vajat, ízlés szerint sót, borsot, és jól dolgozd össze. Ha botmixerrel kevered össze, sokkal selymesebb lesz. A tetejére szórj aprított petrezselymet, sőt akár dióval is fokozhatod az élvezetet. 
Az édesburgonya felhasználásának csak a képzelet szab határt. Juharszirupos mázban sütve fenséges köret lehet. 

Ezt is szeretjük