Fokhagymás, rozmaringos kacsamell: így nem szárad ki a hús

A fokhagymás, rozmaringos kacsamell fenséges, mégis egyszerű, és a fűszerezését se bonyolítsd túl!

Fokhagymás, rozmaringos kacsamell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle, jól elkészített kacsasültek ünnepi ételnek is kiválóak, de nem kell hozzá különösebb alkalom, hogy az asztalra kerüljenek. Készítheted egészben, megsütheted akár a combját vagy a mellét. Ha utóbbi mellett döntesz, csak arra figyelj, hogy ne száradjon ki. Épp ezért a mellet először serpenyőben süsd pirosra, hogy kis kérget kapjon. Ha lehet tehát, olyan serpenyőt válassz, amit be tudsz tenni a sütőbe. 

Fokhagymás, rozmaringos kacsamell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db kacsamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring apróra vágott
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db narancs
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Vágd be a bőrét, de ügyelj arra, hogy ne vágd át a húst. Dörzsöld be a kacsamell mindkét oldalát sóval és frissen őrölt borssal. Egy kis tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, egy ág apróra vágott rozmaringot és az olívaolajat. Kend a keveréket a kacsamell mindkét oldalára. Pihentesd legalább 30 percig a kacsamellet, hogy az ízek jól átjárják. Egy serpenyőben süsd a kacsamellet először a bőrös oldalán, amíg a bőre szépen megpirul.

 

Ezután fordítsd meg, és süsd további két-három percig a másik oldalát is. Tedd át a kacsamellet a forró sütőbe, rakd mellé a maradék rozmaringot és a felgerezdelt narancsot, majd süsd 180 fokon további 10-15 percig. Miután kivetted a sütőből, hagyd pihenni a kacsamellet néhány percig, mielőtt szeletelnéd. Ez segít abban, hogy a hús még szaftosabb maradjon. 

A kacsacomb is kényeztető fogás, főleg, ha a bőre ropogós, belül pedig szinte leomlik a csontról.

Mennyei vörösboros kacsacomb: így lesz ropogós és fényes a bőre

A pirosra sült kacsacomb kívül szép fényes, ropogós, belül pedig olyan omlós, hogy a hús lemállik a csontról.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük