Szaftos, omlós sült kacsamell
A sült kacsamellet a legtöbben ott rontják el, hogy vagy túlsütik, vagy belül nyersen hagyják.
![Szaftos, omlós sült kacsamell](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15776/157764/15776435_a4c24dd7316667d05df3535515a3b956_wm.jpg)
Ha még nem sütöttél kacsamellet, azt hiheted, hogy macerás fogás. Pedig az egyik legkönnyebb és leggyorsabb főétel. Annál finomabb lesz, minél egyszerűbben készíted. Sokan egyenesen a bélszínsteak nagy riválisaként emlegetik. A sütés végén zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Sült kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kacsamellfilé
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamell bőréről a szőröket és a tokokat távolítsd el. Mosd meg hideg víz alatt, majd itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. A bőrét egy nagyon éles késsel átlósan kockázd, azaz irdald be. Figyelj, nehogy átszúrd a húst. Mindkét oldalát sózd meg jó alaposan. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd helyezd bele a mellet a bőrös felével lefelé, és közepes lángon süsd oldalanként körülbelül négy, maximum öt percig. Nagyon óvatosan fordítsd meg, ügyelve arra, hogy a hús ne sérüljön.
Rakd át a kacsamellet egy tepsibe, szórj rá borsot, takard le alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 12-15 percig attól függően, hogy mennyire szeretnéd rózsaszínűre készíteni. Szeletelés előtt pihentesd legalább tíz percig. Közben a rostjai összehúzódnak, így a kacsamell kevésbé lesz száraz.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15776/157764/15776447_96f99fd116d276afa2079876fd86b862_wm.jpg)
Még több recept