Omlós fokhagymás, rozmaringos báránysült: finom szaftos marad belül a hús
A báránysült igazi különlegesség. Fokhagymával és rozmaringgal pedig egyszerűen kifogástalan.
Sokan rágósnak gondolják a bárányt, pedig jól elkészítve kiváló főfogás lehet. Jó választás akkor is, ha sok vendéget ültetsz az asztalhoz. Comb helyett lapockából is elkészítheted. Feltétlenül pácold be a sütés előtti napon, hogy igazán omlós és fűszeres legyen.
Fokhagymás, rozmaringos báránysült
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg báránycomb vagy lapocka
- 1 fej fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húsról távolítsd el a hártyákat, majd mosd meg jó alaposan, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a borsot és két teáskanál aprított rozmaringot. A bárányt sózd be, és dörzsöld be jól a keverékkel. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább nyolc órára.
Sütés előtt rakd át egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba vagy tepsibe. Tedd mellé a maradék fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Locsold meg a borral, és fóliázd le. Told előmelegített sütőbe. Süsd először 200 fokon 20 percig, majd mérsékeld a lángot 170 fokra, és puhítsd még körülbelül két óráig. Közben locsolgasd, és forgasd a bárányt. Akkor jó, ha a hús szinte leválik a csontról. Ha szükséges, fólia nélkül pirítsd még 10 percig.
A báránysült mellé is kiváló köret lehet a jól behűtött majonézes krumplisaláta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció