A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
A lilahagymás, majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb karácsonyi köret. Behűtve az igazi.
A hal és a karácsonyi sültek mellé kifejezetten illik a majonézes krumplisaláta, de önmagában is kitűnő. Gyorsan elkészítheted, arra viszont hagyj időt, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha sok vendéget vársz, többszörözd meg az alapanyagot.
Majonézes krumplisaláta receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 5 dl tejföl
- 3 db lilahagyma
- 2 dl majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál cukor
- 0.5 db citrom
- só
Elkészítés:
A krumplit jó alaposan mosd meg, és héjában főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne essen szét. Pucold meg, majd várj, míg kihűl, és karikázd fel. A hagymát is vágd fel.
A mártáshoz a majonézt jól keverd ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakd egy tálba a krumplit, szórd rá a hagymát, és forgasd bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept