A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
A lilahagymás, majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb karácsonyi köret. Behűtve az igazi.

A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hal és a karácsonyi sültek mellé kifejezetten illik a majonézes krumplisaláta, de önmagában is kitűnő. Gyorsan elkészítheted, arra viszont hagyj időt, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha sok vendéget vársz, többszörözd meg az alapanyagot.

Majonézes krumplisaláta receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dl tejföl
  • 3 db lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan mosd meg, és héjában főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne essen szét. Pucold meg, majd várj, míg kihűl, és karikázd fel. A hagymát is vágd fel.
 

A mártáshoz a majonézt jól keverd ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakd egy tálba a krumplit, szórd rá a hagymát, és forgasd bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük