A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
A lilahagymás, majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb karácsonyi köret. Behűtve az igazi.

A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hal és a karácsonyi sültek mellé kifejezetten illik a majonézes krumplisaláta, de önmagában is kitűnő. Gyorsan elkészítheted, arra viszont hagyj időt, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha sok vendéget vársz, többszörözd meg az alapanyagot.

Majonézes krumplisaláta receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dl tejföl
  • 3 db lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan mosd meg, és héjában főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne essen szét. Pucold meg, majd várj, míg kihűl, és karikázd fel. A hagymát is vágd fel.
 

A mártáshoz a majonézt jól keverd ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakd egy tálba a krumplit, szórd rá a hagymát, és forgasd bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük