A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom

A lilahagymás, majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb karácsonyi köret. Behűtve az igazi.

A klasszikus majonézes krumplisaláta: a sok hagymától lesz igazán finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hal és a karácsonyi sültek mellé kifejezetten illik a majonézes krumplisaláta, de önmagában is kitűnő. Gyorsan elkészítheted, arra viszont hagyj időt, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha sok vendéget vársz, többszörözd meg az alapanyagot.

Majonézes krumplisaláta receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 5 dl tejföl
  • 3 db lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan mosd meg, és héjában főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne essen szét. Pucold meg, majd várj, míg kihűl, és karikázd fel. A hagymát is vágd fel.
 

A mártáshoz a majonézt jól keverd ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakd egy tálba a krumplit, szórd rá a hagymát, és forgasd bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük