Fokhagymás, mustáros tejszínben sült csirkecombok: csak keverd össze a mártást, a többit bízd a sütőre

A mustáros, fokhagymás tejszínben sült csirkével alig van munka: a szósz ízesítése után már csak be kell tolni a sütőbe.

Fokhagymás, mustáros tejszínben sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a tejszínes szószban sült húsételeket, ez a fokhagymás, mustáros változat is biztos, hogy ízleni fog. A csirkecomb omlósra sül, a mártásban lévő ízek pedig ínycsiklandóan érnek össze a sütőben.

Fokhagymás, mustáros tejszínben sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 csirkealsócomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejföl
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál majoránna
  • bors
  • olívaolaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban keverd össze a tejszínt és a tejfölt, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, ízesítsd mustárral, kis bazsalikommal, majoránnával és borssal. Egy tepsit kenj ki vajjal. A csirkecombokat forgasd meg a mártásban, és helyezd el egymás mellett a tepsiben. A hátramaradt szószt öntsd a hús tetejére, takard le alufóliával, és egy óra alatt süsd omlósra az egészet.
 

A csirkemellet is sütheted mustáros szószban - gombával készítve még finomabb.

Ezt is szeretjük