Puhára sült mézes-fokhagymás karaj: így lesz pirult anélkül, hogy kiszáradna

Nagyon jól megy a sertéskarajhoz a mézes-fokhagymás ízesítés: mutatjuk az egyik legfinomabb receptet.

Mézes-fokhagymás sertéskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a puha, omlós mézes-fokhagymás karaj serpenyőben sül puhára, a lelkét pedig a pikáns szósz adja. Legjobb, ha olyan serpenyőben kezded a pirítását, amelyet utána a sütőbe is be tudsz tenni. Tálald salátával vagy grillezett zöldségekkel!

Mézes-fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 dl méz
  • 0.5 dl alaplé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 4-5 perc alatt süsd pirosra a szeletek mindkét oldalát. A megpirult hússzeleteket tedd félre. 

 

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat. Ha a serpenyő alján maradtak pirult húsrészek, azokat kapard fel, és fél perc alatt süsd meg benne közepes lángon a felaprított fokhagymát. Add hozzá a mézet, az alaplevet és az almaecetet. 3-4 perc alatt süsd az egész mártást sűrűre. Tedd vissza bele a hússzeleteket, locsold rá a szószt, hogy befedje, és told 200 fokos sütőbe néhány percre, amíg a szeletek széle megpirul.

A sült csirkecomb is megunhatatlan recept: most készítsd krumplival együtt!

Pirosra sült csirkecomb krumplival sütve: egyszerű és nagyon finom

Az egytepsis fogás hihetetlenül finom, a hús szaftos és ízletes, a krumpli pedig vajpuhára sül.

Elolvasom

Kép: ctktiger / Getty Images

Ezt is szeretjük