Egyben sült mustáros, fokhagymás karaj
Bevált tippek, hogy még omlósabb legyen a hús
A karajt sokféleképpen sütheted, ezzel az ízesítéssel biztos nyerő.

Egyben sült mustáros, fokhagymás karaj
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet! »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült fűszeres karajt időigényesebb elkészíteni, mint a szeleteltet, de néha megéri rászánni egy-két órát. Főleg, hogy a tényleges munka csupán pár perc. Az íze pedig mindenkit meggyőz arról, hogy igazi konyhatündér vagy. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karaj
  • 2 paprika
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 szál rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze a mustárt az olajjal, a reszelt fokhagymával, a borssal és a sóval, majd alaposan dörzsöld be vele a jól megmosott egész karajt. Ha akarod, le is hártyázhatod. Jót tesz a húsnak, ha pácolod egy egész éjszakán át a hűtőben, hisz fellazulnak a rostok, így omlósabb lesz, de akár rögtön sütheted is.

Pihentetést követően egy nagyobb tepsit zsírozz ki jó alaposan, majd rakd bele a karajt. Tégy mellé két paprikát, és önts alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Közben locsold meg a saját levével vagy fehérborral. Vigyázz, ha túlsütöd, nagyon száraz lesz a hús. Ha könnyen bele tudsz szúrni egy kést, biztos, hogy elkészült. Amennyiben még nem elég piros a teteje, vedd le a puha karajról a fóliát, és pirítsd tovább.

Ezt is szeretjük