Omlós, fűszeres csirkecsíkok: a fokhagymás páctól lesz nagyon finom
A fokhagymás, fűszeres csirkecsíkokat serpenyőben vagy elektromos grillen is megsütheted, biztosan nem szárad ki.

csirkecsikok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirke minden formában sikert arat. Fűszeresen, apró falatonként is étvágygerjesztő, és ilyen formában a gyerekek is szívesen megeszik. Sült zöldségekkel, friss salátával is fantasztikus, sőt mártogatóst is kínálhatsz hozzá!

Fokhagymás, fűszeres csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd vékony csíkokra, és sózd be. Az olajat keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a köménnyel és a borssal, majd kend be vele a hússzeleteket. Letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkecsíkokat, és süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy szépen piruljanak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.  

Ezt is szeretjük