Vírusűző fokhagymakrémleves
Turbózd fel vele az immunrendszeredet
A fokhagymakrémleves egyszerű, ízletes és nagyon egészséges.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagyma vírusölő és immunerősítő hatása közismert. Éppen ezért fontos, hogy a hideg időben, amikor egyre többen küzdenek megfázással, náthával, minél többször fogyaszd, például fokhagymakrémleves formájában.

Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 dl víz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 leveskocka
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, zúzd össze, és olívaolajon, alacsony lángon pirítsd meg. Szórd rá a lisztet, folyamatosan kevergesd, majd amikor egy kicsit megbarnul, öntsd fel 7 deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, add hozzá a tejszínt, és forrald öt percig. 

Botmixerrel óvatosan turmixold össze, majd főzd tovább még nyolc-tíz percig. Végül ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával, baconnel kínáld, a legfinomabb azonban, ha cipóban tálalod a gőzölgő levest. Még egy kis snidlinggel is díszítheted.

Ezt is szeretjük