Ropogós csirkecombok fehérboros szószban: tárkonnyal megszórva igazán illatos
Fantasztikus lesz a csirkecomb, ha fehérboros, tejfölös szaftban sütöd.
A fehérboros, tárkonyos csirkecombok tejfölös öntettel sütve egyszerűen fenségesek. Borral sütni-főzni mindig jó ötlet, mert sokkal finomabb lesz tőle az étel, az alkohol pedig elpárolog belőle, így gyerekeknek is nyugodtan adhatod. A friss tárkony a leveseket is jól feldobja.
Fehérboros-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók
- 25 dkg tejföl
- 15 dkg liszt
- 4 egész csirkecomb
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 hagyma
- 1 evőkanál friss tárkony
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
Amikor a pihentetési idő letelt, a lisztet keverd el a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Forgasd meg a combokat ebben a keverékben, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a csirke mellé. A tejfölt keverd ki a fehérborral és az apróra vágott tárkonnyal, és öntsd le vele a húst. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 15 percet.
A csirkecomb pikáns BBQ-szósszal készítve is fantasztikus.
Vajpuha, ragacsos csirkecomb házi BBQ-szósszal: sütőben sül omlósra
Minimális munkával készíthetsz elképesztően szaftos és ízletes sült csirkecombot, amelynek a házi BBQ-szósz a lelke.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció