Ropogós csirkecombok fehérboros szószban: tárkonnyal megszórva igazán illatos

Fantasztikus lesz a csirkecomb, ha fehérboros, tejfölös szaftban sütöd.

Fehérboros-tárkonyos csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fehérboros, tárkonyos csirkecombok tejfölös öntettel sütve egyszerűen fenségesek. Borral sütni-főzni mindig jó ötlet, mert sokkal finomabb lesz tőle az étel, az alkohol pedig elpárolog belőle, így gyerekeknek is nyugodtan adhatod. A friss tárkony a leveseket is jól feldobja.

Fehérboros-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók

  • 25 dkg tejföl
  • 15 dkg liszt
  • 4 egész csirkecomb
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál friss tárkony
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.

Amikor a pihentetési idő letelt, a lisztet keverd el a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Forgasd meg a combokat ebben a keverékben, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a csirke mellé. A tejfölt keverd ki a fehérborral és az apróra vágott tárkonnyal, és öntsd le vele a húst. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 15 percet.

A csirkecomb pikáns BBQ-szósszal készítve is fantasztikus.

Vajpuha, ragacsos csirkecomb házi BBQ-szósszal: sütőben sül omlósra

Minimális munkával készíthetsz elképesztően szaftos és ízletes sült csirkecombot, amelynek a házi BBQ-szósz a lelke.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük