Krumpli, hagyma és pirospaprika: milyen ételre gondoltunk? 8 kérdés profi szakácsoknak

A következő kvízben ételek hozzávalóit soroljuk fel: kitalálod, melyik fogásra gondoltunk?

Ételek felismerése hozzávalók alapján: kvíz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakran szoktál főzni? Ha igen, vajon felismered, milyen ételekre gondoltunk akkor, amikor az alapvető hozzávalóikat soroljuk fel? Ebben a játékos kvízben szerepelnek a magyar és a nemzetközi konyha legnépszerűbb ételei, főfogások és édességek is.

Minél népszerűbb egy fogás, annál valószínűbb, hogy sokféle elkészítési módja ismert, ennek ellenére mindegyik esetében van néhány alapvető szabály, amelyet a készítésekor nem lehet figyelmen kívül hagyni. Felesleges az eredeti lecsó receptjén vitatkozni, de abban legalább egyetértés van, hogy ami nem tartalmaz hagymát, paprikát és paradicsomot, az nem lecsó. Aki viszonylag sok időt tölt a konyhában, az sokféle ételnél tud megállapítani hasonló szabályszerűségeket.

Kvíz az ételekről hozzávalók alapján

Most te is megállapíthatod, mennyire mozogsz otthonosan a magyar és a nemzetközi konyha finomságai között. A kérdések között lesz néhány nagyon egyszerű, és pár olyan is, ami elgondolkodtat majd. Jó szórakozást!

Krumpli, hagyma és pirospaprika: milyen ételre gondoltunk? 8 kérdés profi szakácsoknak
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék
1. kérdés
Liszt, tojás, tej, szódavíz: milyen édességbe kellenek?
Tejbegríz
Aranygaluska
Császármorzsa
Palacsinta
2. kérdés
Padlizsán, cukkini, paprika: melyik világhírű fogás alapvető hozzávalói?
Kebab
Gyros
Ratatouille
Burrito
3. kérdés
Alma, dió, zellerszár: melyik híres salátából nem hiányozhatnak?
Görög saláta
Waldorf-saláta
Cézár-saláta
Cowboykaviár
4. kérdés
Krumpli, hagyma, pirospaprika, kolbász: melyik magyaros fogás elmaradhatatlan összetevői?
Dödölle
Paprikás krumpli
Krumplilaska
Krumpligombóc
5. kérdés
Padlizsán, krumpli, darált hús: melyik mediterrán fogásba kell ez a három?
Baklava
Muszaka
Souvlaki
Shakshuka
6. kérdés
Szalonna, füstölt hús, savanyú káposzta: melyik leves alapvető hozzávalói?
Frankfurti leves
Bakonyi betyárgulyás
Palócleves
Korhelyleves
7. kérdés
Csirkemáj, gomba, zsemle: hogy hívják az ezzel a töltelékkel készített húsokat?
Szegedi
Debreceni
Gödöllői
Keszthelyi
8. kérdés
Sertéskaraj, karfiol, besamelmártás: milyen ételre gondoltunk?
Dubarry-szelet
Lacikrumpli
Bécsi szelet
Nelly-szelet

Kép: Kristina Vianello / Getty Images

Télikabát vagy téli kabát: egybe- vagy különírjuk ezt a 7 magyar szót?

A magyar helyesírásban az egybeírás-különírás kérdése gyakran okoz fejtörést.

Elolvasom
Ezt is szeretjük