Spenótos, epres saláta natúr húsok mellé: így lesz ízletes a diétás fogás is
Ha nem kóstoltad, nem is sejted, milyen fantasztikusan harmonizál egymással az eper és a spenót. Isteni finom salátát is készíthetsz belőlük.

Könnyed fogásra vágysz? A tavasz nagy kedvencei, az eper és a spenót együtt is tökéletesek. Főleg, ha karakteres feta sajttal és mandulaforgácsokkal bolondítod meg. Ez a saláta önmagában és húsok mellé köretnek egyaránt jó választás, és fogyókúra alatt is bátran eheted. A selymes, balzsamecetes öntettől nyeri el a különleges zamatát.
Epres spenótsaláta receptje
Hozzávalók
A salátához
- 50 dkg bébispenót
- 30 dkg eper
- 10 dkg feta
- 2 evőkanál hámozott, szeletelt mandula
- frissen őrölt bors
Az öntethez
- 1.5 dl extra szűz olívaolaj
- 0.5 dl balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A spenótot alaposan mosd meg, és tedd egy salátástálba. Az epret is tisztítsd meg, szeleteld fel, és rakd a spenóthoz. Morzsolj rá feta sajtot, szórd meg frissen őrölt borssal és szeletelt mandulával.
Az öntethez az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, a mézzel és a mustárral. Öntsd a salátára, óvatosan forgasd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Finom köret többek között currys pácban sült csirkeszárnyak mellé.