Egytepsis csirkecomb rizzsel összesütve: minden a sütőben puhul

Időt és energiát spórolsz meg azzal, ha a csirkecombot és a rizst egy tepsiben sütöd meg.

rizses csirkecomb

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egytepsis rizses csirkecomb fűszeres, paradicsomos szaftban puhul a sütőben, és egyszerűen képtelenség ellenállni neki. A többi olyan fogáshoz hasonlóan, amelyben a köret a hússal együtt sül, itt is csak annyi a dolgod, hogy pakold egymás mellé a hozzávalókat, és amíg lassan összesülnek, akár pihenhetsz is egy jót.

Egytepsis rizses csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg morzsolt kukorica
  • 4 csirkealsócomb
  • 4 szem szárított paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csésze alaplé
  • 1 csésze rizs
  • 1 hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. A pácolási idő leteltével vegyél elő egy olyan serpenyőt, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. Nagy lángon piríts benne kérget a combok mindkét oldalára, majd szedd ki, és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával futtasd meg a nagyobb darabokra vágott hagymát és az egészben hagyott, késsel kilapított fokhagymagerezdeket.

 

Add hozzá a csíkokra vágott szárított paradicsomot, a felkarikázott kápia paprikát, a borsót és a kukoricát. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, majd forgasd hozzá a rizst. Hagyd, hogy a szemek magukba szívják a fűszeres alapot, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével. Kicsit sózd és borsozd meg, majd jöhetnek bele vissza a csirkecombok. Fedővel vagy alufóliával fedd le, és told 180 fokos sütőbe egy órára.

Az izgalmas töltött szőlőleveleknek is a rizs a főszereplője: a vendégeidet is le fogja nyűgözni ez az előétel.

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük