Könnyű, nyárvégi paradicsomos húsgombóc: ez a legfinomabb szaft titka

A paradicsomos húsgombóc egyszerű, szerethető fogás, és így elkészítve mindenki imádni fogja.

Nyári paradicsomos húsgombóc
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomos húsgombóc a töltött paprika gyerekbarát változata, amit az is szívesen szokott fogyasztani, aki nem rajong a főtt zöldségekért. Megosztó kérdés, hogy főtt krumplival vagy anélkül, egyszerűen friss kenyérrel tunkolva kell-e tálalni: ki így szokta, ki úgy, mindenhogy finom. A szószba tegyél egy kiskanál szárított lestyánt!

Nyári paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombócokhoz:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csésze rizs
  • bors

A mártáshoz:

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál lestyán
  • bors
  • olaj
  • 1 evőkanál cukor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A húsgombóchoz való rizst sós vízben főzd vagy párold puhára. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni.

 

Amíg a rizs készül, állítsd össze a mártást. A hagymát olajon párold puhára. Húzd le a tűzről, leverd el a pirospaprikával, öntsd fel a sűrített paradicsommal és a konzervvel, majd tedd vissza a tűzre. Sózd, borsozd, ízesítsd babérlevéllel, lestyánnal. Kis lángon kezdd el összefőzni.

 

Közben készítsd el a gombócokat. A darált húst keverd el a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával, a pirospaprikával, a főtt rizzsel, a sóval és a borssal. Formázz belőle gombócokat, és pakold őket a mártásba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha szeretnéd, most tehetsz hozzá egy kevés cukrot is. Kóstold meg, ha szükséges, a szószt ízesítsd még utána, és nagyjából 45 perc alatt főzd a gombócokat puhára.

 

Tálalhatod főtt krumplival vagy olaszos módon reszelt parmezánnal.

Tartalmas húsgombócleves zöldborsóval: a testet és a lelket is átmelegíti

A finom leves a hétvégéről maradt húslevesből is készülhet. Zöldség nem sok kerül bele, csak húsgombóc, de annak a masszája nagyon izgalmas.

Elolvasom
Ezt is szeretjük