Egyszerű sertésszűz paprikasalsával

Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom fogásról van szó. Enyhén fűszeres, omlós sült hús, különleges körettel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szűzérme igen ízletes, nem szárad ki, de nem is zsíros hús, salátával tökéletes, könnyű vacsora.

Egyben is megsütheted, de fel is szeletelheted a húst már sütés előtt. A paprika remekül kiegészíti a hús ízét, ha nem vagy nagyétkű, nem is kell mellé más köret.

Szűzérmék paprikasalsával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 4-5 zöldpaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • egy csokor hagyma zöldje
  • őrölt bors
  • szerecsendió

A szűzpecsenyét sózd és borsozd, majd kenegesd meg vajjal, tedd egy alufóliával bélelt tepsibe, fedd le, és told előmelegített sütőbe. 20 perc múlva nyisd szét a fóliát, és süsd még tíz percet.

A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyon apró kockákra, a hagyma zöldjét karikázd fel, majd aprítsd még tovább. A húsból kifolyó levet keverd el kevés mézzel, fűszerezd szerecsendióval, majd ebbe keverd bele a paprikát és a hagymákat.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük