Egyszerű sertésszűz paprikasalsával
Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom fogásról van szó. Enyhén fűszeres, omlós sült hús, különleges körettel.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A szűzérme igen ízletes, nem szárad ki, de nem is zsíros hús, salátával tökéletes, könnyű vacsora.


Egyben is megsütheted, de fel is szeletelheted a húst már sütés előtt. A paprika remekül kiegészíti a hús ízét, ha nem vagy nagyétkű, nem is kell mellé más köret.
Szűzérmék paprikasalsával
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg szűzpecsenye
- 4-5 zöldpaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál méz
- egy csokor hagyma zöldje
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
A szűzpecsenyét sózd és borsozd, majd kenegesd meg vajjal, tedd egy alufóliával bélelt tepsibe, fedd le, és told előmelegített sütőbe. 20 perc múlva nyisd szét a fóliát, és süsd még tíz percet.
A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyon apró kockákra, a hagyma zöldjét karikázd fel, majd aprítsd még tovább. A húsból kifolyó levet keverd el kevés mézzel, fűszerezd szerecsendióval, majd ebbe keverd bele a paprikát és a hagymákat.
OLVASD EL EZT IS!

- sült csirke
- húsételek
Isteni tepsis sült 30 perc alatt

- csirke
- citrom
Olívás, citromos egyben sült csirke

- bacon
- húsételek