Egyszerű sertésszűz paprikasalsával
Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom fogásról van szó. Enyhén fűszeres, omlós sült hús, különleges körettel.
A szűzérme igen ízletes, nem szárad ki, de nem is zsíros hús, salátával tökéletes, könnyű vacsora.
Egyben is megsütheted, de fel is szeletelheted a húst már sütés előtt. A paprika remekül kiegészíti a hús ízét, ha nem vagy nagyétkű, nem is kell mellé más köret.
Szűzérmék paprikasalsával
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg szűzpecsenye
- 4-5 zöldpaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál méz
- egy csokor hagyma zöldje
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
A szűzpecsenyét sózd és borsozd, majd kenegesd meg vajjal, tedd egy alufóliával bélelt tepsibe, fedd le, és told előmelegített sütőbe. 20 perc múlva nyisd szét a fóliát, és süsd még tíz percet.
A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyon apró kockákra, a hagyma zöldjét karikázd fel, majd aprítsd még tovább. A húsból kifolyó levet keverd el kevés mézzel, fűszerezd szerecsendióval, majd ebbe keverd bele a paprikát és a hagymákat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sült csirke
- húsételek
Isteni tepsis sült 30 perc alatt
- csirke
- citrom
Olívás, citromos egyben sült csirke
- bacon
- húsételek