Omlós, egyben sült sertéscomb: így pácold, hogy igazán ízletes legyen
Pazar lakomát csaphatsz, ha pácolt, egyben sült sertéscomb lesz az ebéd.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Mindegy, hogy bőrrel vagy bőr nélkül készíted, az egyben sült sertéscomb étvágygerjesztő fogás. Érdemes sütés előtti éjszaka bepácolni a húst, hogy még zamatosabb és omlósabb legyen. A sütőbe dobhatsz még krumplit is. Melegen és hidegen egyformán finom.
Egyben sült sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. A sót dörzsöld bele jó alaposan. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. A hús minden oldalát alaposan kend be vele, majd pihentesd legalább egy órán át, hogy a fűszerek jól átjárják.
Kenj ki zsiradékkal egy tűzálló tálat, és tedd bele a húst, majd öntsd rá a maradék páclét. Fedd le, és előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon bő másfél-két óra alatt. Időnként locsolgasd meg a combot saját szaftjával, hogy ne száradjon ki. Amikor a hús megsül, és belül puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből, és szeletelés előtt pihentesd még 15 percig.

Még több recept