Egészben sült, fehérboros sertéskaraj semmi munkával: salátával tálalva igazán egészséges
Az egészben sült fehérboros sertéskarajjal valódi munka alig van: a befűszerezett hús a sütőben sül omlósra.
Az egészben sült karaj fehérboros szaftban puhulva egyszerűen készíthető, mégis laktató. Hétköznapra, hétvégére vagy akár a munkahelyedre elcsomagolva is tökéletes. Készítsd egyszerűen összeállított házi fűszerkeverékkel!
Egyben sült fehérboros karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 2 hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 teáskanál só
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A húst mosd és szárítsd meg alaposan. Érdemes a hártyákat is levágni róla, ezután dörzsöld be sóval.
Egy kisebb tálban keverd össze az olajat az apróra vágott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a borssal. Kend meg a húst ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát vagy akár egy egész éjszakát.
A pácolási idő leteltével a hagymát vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. Egy száraz, forró serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a bepácolt húsra, majd helyezd a tepsiben várakozó hagymaszeletekre. Öntsd fel fehérborral, és alufóliával letakarva told 170 fokos sütőbe egy órára. Amikor jól átsült, vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és csak utána szeleteld.
Készítsd el a sertéskarajt fetával és aszalt paradicsommal töltve is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept