Egészben sült kakukkfüves sertéskaraj: a hús vajpuhára sül
Az egészben sült sertéskaraj titka a finom pác és az, ha tepsibe helyezés előtt minden oldalára kérget pirítasz. Kakukkfűvel fűszerezve fejedelmi lakoma.

- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A karaj számtalan módon és fűszerezéssel készíthető el. Egészben sütve különösen fenséges. Kevés valódi munka van vele, csak a pácot kell hozzá összekeverni, és tepsibe helyezés előtt néhány percet rászánni a pirításra, a sütését azonban ne kapkodd el: legalább másfél óra kell neki, hogy valóban vajpuha legyen.
Egészben sült kakukkfüves karaj
Hozzávalók
- 1 kg egész sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ág friss kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 0.5 citrom leve
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A karaj tetejét mélyen vagdosd be, és dörzsöld be sóval és fehér borssal. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a szárított kakukkfűvel, a citromlével és a mustárral. Kend be vele az egész húst, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
A sütőt másnap melegítsd elő 165 fokra. A bepácolt karajt helyezd tapadásmentes serpenyőbe, és nagy lángon néhány perc alatt piríts kérget minden oldalára. Emeld át egy tepsibe, öntsd fel fehérborral, dobj mellé friss kakukkfűágakat, majd takard le alufóliával, és told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, a sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és további fél óra alatt, folyamatosan locsolgatva süsd készre a húst.
A karajt tényleg végtelen számú variációban készítheted el - mézes-mustáros mázban sütve is ellenállhatatlan.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept