Karácsonyi göngyölt sertéskaraj: mustáros szósszal van megtöltve

A mustáros szósszal megtöltött göngyölt sertéskaraj akár az ünnepi asztal dísze is lehet.

Egészben sült göngyölt karaj

Készíts idén karácsonykor mustáros szósszal megtöltött, egészben sült, göngyölt sertéskarajt! Az izgalmas és nagyon szép fogáshoz jól mennek a hideg, majonézes saláták. A körettel együtt sütni is jó ötlet: karikázz alá krumplit, almát vagy körtét.

Egészben sült göngyölt karaj

Hozzávalók 8 személyre

  • 1.5 kg egész, csont nélküli sertéskaraj
  • 3 ág rozmaring

A páchoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.75 dl olaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg mozzarella
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az egész sertéskarajt nyisd fel a következő módon: először a felső egyharmadánál vágd be, hogy szét lehessen nyitni, majd fordítsd meg, és vágd be ugyanígy a másik egyharmadnál is. Így egy hosszúkás téglalapot kapsz. Klopfold ki.

 

Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, az olajat, a citromlevet és a mustárt, majd nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, ízesítsd sóval, pirospaprikával, oregánóval és borssal. Keverd jól össze, kend meg vele a kiklopfolt hús felső oldalát, és dörzsöld jól bele. A visszamaradt pácot tedd félre. A rövidebbik oldalánál fogva tekerd fel a húst, és hagyd pihenni.

 

A kaliforniai paprikákat vágd szeletekre. Serpenyőben, kevés olajon párold meg őket, amíg megpuhulnak. A mozzarellát reszeld le. A megtöltött húst tekerd le, és oszd el rajta a paprikaszeleteket, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet. Tekerd fel újra, és több darab zsineggel kötözd át. Kend meg a tetejét a visszamaradt mustáros páccal, a madzagok alá helyezz néhány ág rozmaringot, és helyezd egy tepsibe. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, ha maradt még a mustáros szószból, oszd el a hús tetején, és told vissza így a sütőbe 20 percre.

Jól megy hozzá a krémes, hideg sajtsaláta: ha van kedved, a majonézt is házilag keverheted ki hozzá.

Isteni sajtsaláta házi majonézzel keverve: minél többféle sajtból készítsd

Az ínycsiklandó sajtsalátát háromféle sajt teszi izgalmassá. Próbáld ki köretként vagy önmagában egy szelet pirítóssal.

Elolvasom

Kép: NightAndDayImages / Getty Images

Ezt is szeretjük