Egészben sült sertéskaraj fűszeres pácban: a munka nagy részét a sütő végzi
Az egészben sült karajjal alig van munka, de a pácolására szánj elég időt.
Az egészben sült sertéskarajnál egyszerűbbet nem is lehet elképzelni: csak kend meg a fűszeres keverékkel a hús felületét, és hagyd, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Sütéskor önts alá vizet, a húst pedig locsolgasd az így keletkezett szafttal, így nem fog kiszáradni. A hentestől kérd el a karaj csontját, és főzz belőle alaplevet.
Egészben sült fűszeres sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt babérlevél
- 0.5 kávéskanál bors
Elkészítés:
Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a sóval, a borssal és a fűszerekkel. Kenőtoll segítségével oszd el a keveréket a hús egész felületén, és tedd be a hűtőbe néhány órára. Akár egy egész éjszakát is pihenhet így. A pácolási idő elteltével helyezd át egy tepsibe. Önts alá két deci vizet, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe másfél órára, hogy teljesen megpuhuljon. Időnként locsold meg a keletkezett szafttal. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd nagyjából negyedórát.
A krumpliágyon sült mustáros sertéstarja is jó választás azoknak, akik szeretik a házias, fűszeres ízeket.
Omlós mustáros tarja krumplival sütve: a fűszeres pác a lelke
Ezt az ételt kezdők is bátran megsüthetik, nem lehet elrontani, ráadásul kevés energiabefektetéssel készíthetnek isteni ebédet.
ElolvasomKép: NightAndDayImages / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció