Egészben sült fokhagymás sertéslapocka: a sütési idő a legpuhább hús titka

Süsd egyben a sertéslapockát fokhagymával és más finom fűszerekkel!

Egészben sült fokhagymás sertéslapocka
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymával sült egész sertéslapocka titka a jó hosszú sütési idő. Közben a sütő hőmérsékletét is néha változtatni kell, hogy megfelelően süljön át. Ha szeretnéd, tehetsz a hús mellé krumplit és zöldségeket is, amelyek így a fűszeres szaftban puhulhatnak.

Egészben sült fokhagymás sertéslapocka

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéslapocka
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 evőkanál apróra vágott rozmaringlevél
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zúzott fokhagymagerezdeket keverd el az apróra vágott rozmaringgal, a sóval és a borssal. Dörzsöld be ezt a keveréket a húsba. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsire a bőrös felével felfelé, és told 220 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc múlva vedd le a sütő hőmérsékletét 150 fokra, a tepsit takard le alufóliával, és így folytasd a sütést. 

 

Egy óra elteltével vedd ki a hús alól a sütőpapírt, és locsold meg kevés olajjal. A hagymákat hámozd meg, vágd nyolc-nyolc cikkre őket, és egyengesd el a hús mellett. Tegyél mellé friss rozmaringágakat, és letakarva süsd további két-két és fél órát, amíg a lapocka teljesen megpuhul.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fokhagyma a péksütiket is feldobja: ki ne hagyd a sós briósból sem!

Kép: Dejan Kolar / Getty Images

Ezt is szeretjük