Egészben sült fokhagymás sertéslapocka: a sütési idő a legpuhább hús titka

Süsd egyben a sertéslapockát fokhagymával és más finom fűszerekkel!

fokhagymas serteslapocka

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymával sült egész sertéslapocka titka a jó hosszú sütési idő. Közben a sütő hőmérsékletét is néha változtatni kell, hogy megfelelően süljön át. Ha szeretnéd, tehetsz a hús mellé krumplit és zöldségeket is, amelyek így a fűszeres szaftban puhulhatnak.

Egészben sült fokhagymás sertéslapocka

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéslapocka
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 evőkanál apróra vágott rozmaringlevél
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A zúzott fokhagymagerezdeket keverd el az apróra vágott rozmaringgal, a sóval és a borssal. Dörzsöld be ezt a keveréket a húsba. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsire a bőrös felével felfelé, és told 220 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc múlva vedd le a sütő hőmérsékletét 150 fokra, a tepsit takard le alufóliával, és így folytasd a sütést. 

 

Egy óra elteltével vedd ki a hús alól a sütőpapírt, és locsold meg kevés olajjal. A hagymákat hámozd meg, vágd nyolc-nyolc cikkre őket, és egyengesd el a hús mellett. Tegyél mellé friss rozmaringágakat, és letakarva süsd további két-két és fél órát, amíg a lapocka teljesen megpuhul.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fokhagyma a péksütiket is feldobja: ki ne hagyd a sós briósból sem!

Kép: Dejan Kolar / Getty Images

Ezt is szeretjük