Pikáns édesburgonya-krémleves ropogós baconnel: így lesz igazán selymes
Különösen finom lesz az édesburgonya-krémleves, ha ropogós bacont is kínálsz mellé.
A melengető édesburgonya-krémleves még laktatóbb, ha sült bacont is kínálsz mellé a tányéron. A narancssárga zöldség jól bírja a pikáns fűszerezést, így ízlés szerint adagolj hozzá Cayenne-borsot is. Házi alapléből készítve az igazi, így a tápanyag is több lesz benne, de ha nincs otthon, kockából is működik.
Édesburgonya-krémleves-baconnel
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg bacon
- 8 dl alaplé
- 3 közepes édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 evőkanál rizs
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg és cikkezd fel.
A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd együtt egy-két percig, majd keverd bele a felvágott édesburgonyát. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, fűszerezd Cayenne-borssal, és adj hozzá egy evőkanál rizst. Ez segít majd, hogy turmixolás után tökéletesen selymes állaga legyen.
Amíg a leves fő, készítsd el a bacont. A szeleteket vágd kisebb darabokra, és serpenyőben, kevés olajon süsd őket ropogósra.
Amikor az édeskrumpli és a rizs is puhára főtt, néhány darabot halássz ki belőle, a többit pedig pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. A kihalászott édesburgonyákat is tedd vissza bele, szórd meg a tetejét a ropogós baconfalatokkal, és tálalhatod is.
Az édesburgonyát egyben is kisütheted, és megtöltheted mindenféle finomsággal.
Tartalmas, töltött édesburgonya a sütőből: csicseriborsóval még laktatóbb
Édesburgonyát rendszerint párolt vagy sült változatban köretként fogyasztunk, azonban egytálételként is megállja a helyét, hiszen egy roppant tartalmas és egészséges alapanyag.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció