Pikáns édesburgonya-krémleves ropogós baconnel: így lesz igazán selymes

Különösen finom lesz az édesburgonya-krémleves, ha ropogós bacont is kínálsz mellé.

Édesburgonya-krémleves baconnel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A melengető édesburgonya-krémleves még laktatóbb, ha sült bacont is kínálsz mellé a tányéron. A narancssárga zöldség jól bírja a pikáns fűszerezést, így ízlés szerint adagolj hozzá Cayenne-borsot is. Házi alapléből készítve az igazi, így a tápanyag is több lesz benne, de ha nincs otthon, kockából is működik.

Édesburgonya-krémleves-baconnel

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg bacon
  • 8 dl alaplé
  • 3 közepes édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg és cikkezd fel.

A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd együtt egy-két percig, majd keverd bele a felvágott édesburgonyát. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, fűszerezd Cayenne-borssal, és adj hozzá egy evőkanál rizst. Ez segít majd, hogy turmixolás után tökéletesen selymes állaga legyen. 

Amíg a leves fő, készítsd el a bacont. A szeleteket vágd kisebb darabokra, és serpenyőben, kevés olajon süsd őket ropogósra.

Amikor az édeskrumpli és a rizs is puhára főtt, néhány darabot halássz ki belőle, a többit pedig pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. A kihalászott édesburgonyákat is tedd vissza bele, szórd meg a tetejét a ropogós baconfalatokkal, és tálalhatod is.

Az édesburgonyát egyben is kisütheted, és megtöltheted mindenféle finomsággal.

Tartalmas, töltött édesburgonya a sütőből: csicseriborsóval még laktatóbb

Édesburgonyát rendszerint párolt vagy sült változatban köretként fogyasztunk, azonban egytálételként is megállja a helyét, hiszen egy roppant tartalmas és egészséges alapanyag.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük