Édes káposztasaláta mindenféle tartósítószer nélkül - A nagyi receptje szerint
Káposztát télen is találsz a boltokban, készíts hát belőle salátát!

Édes káposztasaláta mindenféle tartósítószer nélkül - A nagyi receptje szerint
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi káposztasaláta feldobja a főételeket, és az év bármely időszakában könnyen hozzájuthatsz. A roppanós káposztához rakhatsz még répát vagy akár paprikát is. A hagymát és a köményt semmiképpen ne hagyd ki belőle. A nagyiféle recept pofonegyszerű, ráadásul rögtön eheted, de hűtőben több hétig is eláll.

Édes káposztasaláta

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 7 dl víz
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 dl ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 szem bors
  • 1 evőkanál
  • 1 mokkáskanál kömény
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, és gyaluld le. Rakd hozzá a felszeletelt hagymát, és dobj rá egy evőkanál sót. Hagyd állni fél-egy órán át, majd, amikor már jól összeesik, nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba.
 

A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a borsot és a köményt, majd forrald fel. Öntsd le vele a kinyomkodott hagymát és a káposztát. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá cukrot, esetleg adj hozzá ecetet. Forgasd össze, és rögtön eheted is. Meglocsolhatod még kevés olajjal is. A maradék káposztát rakd üvegbe, és jól zárd le. Mindenképpen tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük