Darált húsos, sajtos csőtészta: ahogy az olaszok készítik a cannellonit
Ha a lasagne a kedvenced, a cannellonit is szeretni fogod. Főleg, ha fűszeres darált hússal töltöd meg, és leborítod paradicsomos szósszal.


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A cannelloni az olaszok kedvenc csőtésztája, amit mindenféle finomsággal töltenek meg. Darált hússal, paradicsomos szósszal ugyanaz az ízvilág, mint amit már megszokhattál, a végeredmény mégsem mindennapi. A tésztát nem kell előfőzni, a sütőben lesz ideje megpuhulni.
Darált húsos cannelloni
Hozzávalók:
A töltelékhez
- 50 dkg cannelloni
- 50 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
A szószhoz
- 30 dkg hámozott konzerv paradicsom
- 2 ág bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
A tetejére
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés zsiradékon, és rakd rá a darált húst. Kevergesd, amíg kifehéredik, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold puhára, ha szükséges, önts hozzá kevés vizet.
A szószhoz az aprított vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, és rakd hozzá a fokhagymát. Amikor kezd színesedni, mehet hozzá a paradicsom. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, és főzd sűrű szósszá 15-20 perc alatt.
A canneloniba kanalazz tölteléket. Egy tűzálló tálba önts paradicsomos szószt, és rakd a kis csöveket egymás mellé. A maradék szószt öntsd a tetejére. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. A végén petrezselyemmel is megszórhatod.

Még több recept