Ropogós sült csirkecomb curryvel fűszerezve: alig munkával készülő csodás fogás

Annál finomabb a currys csirkecomb, minél tovább áll a fűszeres pácban.

Currys sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A currys csirkecomb tökéletes választás vacsorára egy sietős hétköznapi estén. Akár már fél nappal korábban bepácolhatod, este semmi más dolgod nem lesz, mint egy órával sütés előtt kivenni a hűtőből. Legjobban a párolt rizs megy mellé, amelyet ezzel a módszerrel készíthetsz igazán pergősre.

Currys sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. A páchoz az olívaolajat keverd el a Worcestershire-szósszal és a balzsamecettel, add hozzá a zúzott fokhagymát, a curryport és a pirospaprikát. Kend meg a csirkecombok felületét ezzel a páccal úgy, hogy mindegyiket egyenletesen vonja be. Tedd a hűtőbe néhány órára, vagy akár fél napra is: minél tovább pihen, annál jobban átjárják az ízek a húst.

 

Amikor lejárt a pihentetési idő, a húst helyezd át egy tepsibe. Locsold meg a visszamaradt páclével, ha van, alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, és süsd egy órát, amíg a bőre megpirul, a hús belseje pedig puha, szaftos lesz.

Curry kerülhet egy szaftos, húsmentes fogásba is: karfiollal és csicseriborsóval is párosíthatod.

Krémes karfiolcurry csicseriborsóval: indiai ebéd húsmentesen

Ez a curry a karfioltól kapja a karakteres ízét, a csicseriborsótól pedig tartalmas és fehérjedús lesz: szuper opció ebédre és vacsorára is.

Elolvasom

Kép: istetiana / Getty Images

Ezt is szeretjük