Ropogós sült csirkecomb curryvel fűszerezve: alig munkával készülő csodás fogás
Annál finomabb a currys csirkecomb, minél tovább áll a fűszeres pácban.
A currys csirkecomb tökéletes választás vacsorára egy sietős hétköznapi estén. Akár már fél nappal korábban bepácolhatod, este semmi más dolgod nem lesz, mint egy órával sütés előtt kivenni a hűtőből. Legjobban a párolt rizs megy mellé, amelyet ezzel a módszerrel készíthetsz igazán pergősre.
Currys sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál balzsamecet
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. A páchoz az olívaolajat keverd el a Worcestershire-szósszal és a balzsamecettel, add hozzá a zúzott fokhagymát, a curryport és a pirospaprikát. Kend meg a csirkecombok felületét ezzel a páccal úgy, hogy mindegyiket egyenletesen vonja be. Tedd a hűtőbe néhány órára, vagy akár fél napra is: minél tovább pihen, annál jobban átjárják az ízek a húst.
Amikor lejárt a pihentetési idő, a húst helyezd át egy tepsibe. Locsold meg a visszamaradt páclével, ha van, alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, és süsd egy órát, amíg a bőre megpirul, a hús belseje pedig puha, szaftos lesz.
Curry kerülhet egy szaftos, húsmentes fogásba is: karfiollal és csicseriborsóval is párosíthatod.
Krémes karfiolcurry csicseriborsóval: indiai ebéd húsmentesen
Ez a curry a karfioltól kapja a karakteres ízét, a csicseriborsótól pedig tartalmas és fehérjedús lesz: szuper opció ebédre és vacsorára is.
ElolvasomKép: istetiana / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirkecomb
- olívabogyó