Ki ne dobd a görögdinnye héját! Cukorban eltéve isteni finom lesz
A cukrozott görögdinnyehéj sokféle süteményt dob fel, de önmagában is finom csemege.
Az édes, cukrozott görögdinnyehéj titka a többszöri felfőzés, amelynek köszönhetően elkészítés után akár évekig is eláll. A régi háziasszonyok nem pazarolhattak: tudták, hogyan lehet az étel utolsó morzsáit is felhasználni, és valami igazán csodásat készíteni belőle. Talán annak idején a te nagymamád is eltett dinnyehéjat: most próbáld ki te is a jól bevált receptet.
Cukrozott dinnyehéj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg dinnyehéj
- 1 kg cukor
- 2 dl 10 százalékos ecet
Elkészítés:
A dinnyét hámozd meg úgy, hogy egy vékony piros sáv maradjon a héján. Vágd ujjnyi, hosszabb darabokra, és tedd ecetes vízzel teli fazékba. Amkor felforrt, vedd le a tűzről. A cukorból kevés vízzel főzz szirupot. Az előfőzött dinnyehéjat tedd a szirupba, egyet forralj rajta, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni egy napot.
Másnap a dinnyehéjakat halászd ki a léből, a szirupot újra forrald fel, dobd bele a héjakat, és ismét forralj rajta egyet. A műveletet még kétszer ismételd meg egy-egy nap elteltével. Utolsó napon a felforralt héjakat pakold sterilizált üvegekbe. Kanalazd rájuk a szirupot, zárd le, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.
Ha szeretnéd a legfinomabb dinnyét kiválasztani a piacon, ezeket a tippeket olvasd el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept