Ropogós cukkinis-tepsis krumpli
Húsmentes, szaftos fogás
A sajtos, krémes cukkinis-tepsis krumplit kínálhatod főételként vagy különleges köretként is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini és a krumpli együtt még ütősebb! Ennél a különösen ízletes fogásnál a mascarponét bármilyen krémsajttal helyettesítheted. A cukkinis-tepsis krumpli ízesítésére többféle zöldfűszert is használhatsz, a zúzott fokhagyma ugyancsak sokat dob rajta. Biró Sára receptje biztosan elnyeri a tetszésedet. 

Cukkinis-tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 cukkini
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a krumplit és a cukkinit egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Morzsolj rá kakukkfüvet, dobj rá csipet borsot és néhány bazsalikomlevelet.

A tetejére pakolj paradicsomkarikákat, halmozd rá a mascarponét és a feta sajtot. Öntsd rá a tejszínt, szórd rá a parmezánt. Tedd 180 fokos sütőbe, a középső rácsára, majd körülbelül tíz perc sütés után fedd le alufóliával, és további 30-35 percig süsd. Amikor már minden puha, vedd le róla a fóliát és hagyd, hogy egy kicsit megpiruljon a sajt.

Ezt is szeretjük