Cukkinis sült rizs krémes szószban sütve: húsmentes főfogásként is csodás

A cukkinivel és egyéb zöldségekkel megrakott rizs tökéletes húsmentes egytálétel.

Cukkinis sült rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts besütött rizst cukkinivel, répával, és az egészet fogd össze gazdag, tejfölös öntettel! Az így kapott egytálétel hús nélkül is tökéletesen eltelít. A rizs akkor lesz a legfinomabb, ha a párolására legalább egy bő órát szánsz, de ezzel alig van munka, csak hagyd, hogy a saját gőzében megpuhuljon.

Cukkinis sült rizs

Hozzávalók 4 személyre

A rizshez:

  • 2 bögre forró víz
  • 1 bögre rizs
  • 1 teáskanál
  • olaj

A zöldséges részhez:

  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 nagy cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • olaj

Az öntethez:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál currypor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst az itt leírt módszer szerint párold puhára.

 

Amíg a rizs puhul, készítsd el a zöldséges ragut. A hagymát kockázd fel, és egy serpenyőben, olajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymát, majd keverd bele a megtisztított, felszeletelt sárgarépát. Öt perc múlva mehet mellé a felkockázott cukkini, paradicsom és paprika. Szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, és lefedve negyed óra alatt párold az összes zöldséget puhára. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

 

Az öntethez a tejfölt keverd el a tojással, a curryporral és egy kevés borssal.

 

A megfőtt rizst egyengesd el egy tepsiben. Forgasd bele először a zöldségeket, utána a tejfölt. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, fedd el alufóliával, és 200 fokos sütőben fél óra alatt süsd össze. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.

Tejszínes, gombás újburgonya: egytálételként is tökéletes

A pompás, újburgonyával készült fogás köretként is az asztalra kerülhet, és önmagában kínálva is remek választás.

Elolvasom

Kép: margoulliatphotos / Getty Images

Ezt is szeretjük