Cukkinis csirkemellropogós baconnel: jóleső fogás a legmelegebb napokra is

A cukkini és a csirkemell egy tepsiben sütve remekül egészítik ki egymást.

Cukkinis, baconös csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkinis ételek egész nyáron nagyon népszerűek: most karikázd a zöldséget csirke mellé, szórd meg az egészet sajttal, és így süsd össze! A cukkini és a csirkemell egyaránt könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, és mivel semleges az ízük, változatosan fűszerezhetők. Az egyszerű ízeket ropogós bacon varázsolja most izgalmassá.

 

Cukkinis, baconös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 szelet bacon
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Kend meg a csirkeszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd egy órát a hűtőben.

 

Közben a bacont kockázd fel, a sajtot reszeld le, a cukkinit vágd karikákra. A pácolási idő végén a csirkét emeld át egy tepsibe. Rakd körbe a cukkinikarikákkal, fedd be reszelt sajttal, és szórd a bacont mellé és a tetejére. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig. Tálalás előtt szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel.

 

Ha szívesen készítesz villámgyors ételeket csirkemellel, tésztával is érdemes párosítanod.

Gyors, tartalmas csirkés-paprikás tészta: másnap is jólesik

A fajitas a mexikói konyha kedvelt fogása, ami most továbbgondolva kerül a tányérra. A pirult hús édes és erős paprikacsíkokkal, paradicsomos mártásban készül.

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Ezt is szeretjük