A padlizsánkrém kistestvére
Így készítsd el a cukkinikrémet!
A friss zöldségből készült zamatos mártogatós pirítósra kenve kiváló reggelire, uzsonnára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a padlizsánkrémet szereted, a cukkinikrémet imádni fogod, fűszeres, zamatos, és bármilyen ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol.

A fűszereket variáld kedvedre, ha csípősen szereted, akkor főzz bele egy kis csípős paprikát is!

Cukkinikrém

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2 csapott evőkanálnyi szárított majoránna
  • 1 friss csokor petrezselyem
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A cukkinit tisztítsd meg jó alaposan, a héját távolítsd el, majd karikázd egységes méretű darabokra. A hagymát pucold meg, kockázd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a karikára vágott cukkinit is. Add hozzá a fűszereket, fél deci víz társaságában, majd fedd le és párold puhára az egészet.

Ha elérte a megfelelő állagot - tehát úgy látod, hogy botmixerrel könnyedén tudod pürésíteni -, akkor reszeld hozzá a fokhagymát, majd vedd le a tűzről. Turmixold le az egészet, kóstold meg, és ha szükséges, akkor utólag még ízesítsd! Fertőtleníts néhány befőttesüveget, töltsd meg őket a krémmel, mindegyikre tegyél egy vékony réteg olajat, majd celofánnal és tartósítószerrel tartósítsd. Tedd dunsztba, majd pár nap múlva a spájz polcára. 

Készítheted úgy is, hogy a hagymát üvegesre pirítod, hozzákevered a fűszereket, a cukkinit pedig külön megsütöd sütőben, és ehhez a fűszeres-hagymás keverékhez adod.

Otthon készíthető finomságok

Vannak kedvenc ételeid, amiket általában a boltban veszel meg? Próbáld ki őket úgy, hogy magadnak készíted! Sokkal finomabbak és egészségesebbek lesznek így az ételeid!

Ezt is szeretjük