A padlizsánkrém kistestvére
Így készítsd el a cukkinikrémet!
A friss zöldségből készült zamatos mártogatós pirítósra kenve kiváló reggelire, uzsonnára.
- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
Ha a padlizsánkrémet szereted, a cukkinikrémet imádni fogod, fűszeres, zamatos, és bármilyen ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol.
A fűszereket variáld kedvedre, ha csípősen szereted, akkor főzz bele egy kis csípős paprikát is!
Cukkinikrém
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi pirospaprika
- 2 csapott evőkanálnyi szárított majoránna
- 1 friss csokor petrezselyem
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A cukkinit tisztítsd meg jó alaposan, a héját távolítsd el, majd karikázd egységes méretű darabokra. A hagymát pucold meg, kockázd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a karikára vágott cukkinit is. Add hozzá a fűszereket, fél deci víz társaságában, majd fedd le és párold puhára az egészet.
Ha elérte a megfelelő állagot - tehát úgy látod, hogy botmixerrel könnyedén tudod pürésíteni -, akkor reszeld hozzá a fokhagymát, majd vedd le a tűzről. Turmixold le az egészet, kóstold meg, és ha szükséges, akkor utólag még ízesítsd! Fertőtleníts néhány befőttesüveget, töltsd meg őket a krémmel, mindegyikre tegyél egy vékony réteg olajat, majd celofánnal és tartósítószerrel tartósítsd. Tedd dunsztba, majd pár nap múlva a spájz polcára.
Készítheted úgy is, hogy a hagymát üvegesre pirítod, hozzákevered a fűszereket, a cukkinit pedig külön megsütöd sütőben, és ehhez a fűszeres-hagymás keverékhez adod.
Otthon készíthető finomságok
Vannak kedvenc ételeid, amiket általában a boltban veszel meg? Próbáld ki őket úgy, hogy magadnak készíted! Sokkal finomabbak és egészségesebbek lesznek így az ételeid!
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Serpenyős, vékony tésztás pizzarecept

- paprika
- paradicsom
Lecsó francia módra: a ratatouille receptje

- paradicsom
- zöldséges