A padlizsánkrém kistestvére
Így készítsd el a cukkinikrémet!
A friss zöldségből készült zamatos mártogatós pirítósra kenve kiváló reggelire, uzsonnára.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha a padlizsánkrémet szereted, a cukkinikrémet imádni fogod, fűszeres, zamatos, és bármilyen ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol.
A fűszereket variáld kedvedre, ha csípősen szereted, akkor főzz bele egy kis csípős paprikát is!
Cukkinikrém
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi pirospaprika
- 2 csapott evőkanálnyi szárított majoránna
- 1 friss csokor petrezselyem
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A cukkinit tisztítsd meg jó alaposan, a héját távolítsd el, majd karikázd egységes méretű darabokra. A hagymát pucold meg, kockázd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a karikára vágott cukkinit is. Add hozzá a fűszereket, fél deci víz társaságában, majd fedd le és párold puhára az egészet.
Ha elérte a megfelelő állagot - tehát úgy látod, hogy botmixerrel könnyedén tudod pürésíteni -, akkor reszeld hozzá a fokhagymát, majd vedd le a tűzről. Turmixold le az egészet, kóstold meg, és ha szükséges, akkor utólag még ízesítsd! Fertőtleníts néhány befőttesüveget, töltsd meg őket a krémmel, mindegyikre tegyél egy vékony réteg olajat, majd celofánnal és tartósítószerrel tartósítsd. Tedd dunsztba, majd pár nap múlva a spájz polcára.
Készítheted úgy is, hogy a hagymát üvegesre pirítod, hozzákevered a fűszereket, a cukkinit pedig külön megsütöd sütőben, és ehhez a fűszeres-hagymás keverékhez adod.
Otthon készíthető finomságok
Vannak kedvenc ételeid, amiket általában a boltban veszel meg? Próbáld ki őket úgy, hogy magadnak készíted! Sokkal finomabbak és egészségesebbek lesznek így az ételeid!
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Serpenyős, vékony tésztás pizzarecept

- paprika
- paradicsom
Lecsó francia módra: a ratatouille receptje

- paradicsom
- zöldséges