Csirkés rakott krumpli

Régi fogás új köntösben

Ha nem szeretnél sokat vesződni, mégis különleges ebédet tervezel a hétvégére, akkor próbáld ki a csirkés rakott krumplit.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétvége nem feltétlenül jelenti azt, hogy szakácsművészeti remekkel kell előállnod, olykor megfelel egy egyszerű, ámde ízletes fogás.

A rakott krumpli pont ilyen, amit azért feldobhatsz a hétvége örömére egy kis csirkehússal.

Csirkés rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg sütőkolbász
  • 25 dkg csirkehús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 dl húsleves - kockából is jó
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és szeleteld fel. A hagymát kockázd fel, a kolbászt és a csirkét is vágd kis darabokra. A hagymát pirítsd meg kevés olajon, add hozzá a húst és a kolbászt, majd addig süsd az egészet, míg a hús kicsit meg nem pörkölődik.

Vajazz ki egy tűzálló tálat. A húslevest és a tejszínt keverd el. Rétegezd a tál aljára a krumpli felét, szedd rá a húsos keveréket, locsold meg tejszínnel, majd fedd be a krumpli másik felével. Erre jöjjön még a tejszín, illetve a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-40 percig süsd.

Krumpliaprítás

Rakott krumpli esetén nincs nehéz dolgod a szeleteléssel, de számos étel esetén jól jöhetnek a profi tanácsok.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük