Csirkés rakott krumpli
Ha nem szeretnél sokat vesződni, mégis különleges ebédet tervezel a hétvégére, akkor próbáld ki a csirkés rakott krumplit.
A hétvége nem feltétlenül jelenti azt, hogy szakácsművészeti remekkel kell előállnod, olykor megfelel egy egyszerű, ámde ízletes fogás.
A rakott krumpli pont ilyen, amit azért feldobhatsz a hétvége örömére egy kis csirkehússal.
Csirkés rakott krumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 20 dkg sütőkolbász
- 25 dkg csirkehús
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 dl húsleves - kockából is jó
- petrezselyemzöld
- só, bors
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és szeleteld fel. A hagymát kockázd fel, a kolbászt és a csirkét is vágd kis darabokra. A hagymát pirítsd meg kevés olajon, add hozzá a húst és a kolbászt, majd addig süsd az egészet, míg a hús kicsit meg nem pörkölődik.
Vajazz ki egy tűzálló tálat. A húslevest és a tejszínt keverd el. Rétegezd a tál aljára a krumpli felét, szedd rá a húsos keveréket, locsold meg tejszínnel, majd fedd be a krumpli másik felével. Erre jöjjön még a tejszín, illetve a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-40 percig süsd.
Krumpliaprítás
Rakott krumpli esetén nincs nehéz dolgod a szeleteléssel, de számos étel esetén jól jöhetnek a profi tanácsok.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- krumpli
Gyors rakott krumpli hétfő estére
- egytálétel
- karfiol
Gyors rakott karfiol hétköznap vacsorára
- káposzta
- egytálétel