Szaftos, ízletes csirkepaprikás
A csirkepaprikásban tényleg minden benne van, ami a magyar konyhára jellemző.
Egy jó csirkepaprikást nem lehet és nem is illik visszautasítani. Készítheted combból, szárnyból, mellből, de akár vegyesen is. Tésztával vagy galuskával kínáld. Kiss Júlia Lilla receptjével nem hibázhatsz.
Csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 4 csirkecomb
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 teáskanál pirospaprika
- ételízesítő
- bors
- 1 evőkanál olaj
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A combokat és a melleket mosd meg, a bőrt egy kicsit kapirgáld meg késsel, így a kis pihéket el tudod távolítani, majd kockázd fel a húsokat. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon párold üvegesre. Húzd félre a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, jól keverd el, öntsd fel 1 deci vízzel, add hozzá az ételízesítőt és a borsot. Majd pakold bele a húst, jól forgasd át, add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt párold a saját levében, így lesz igazán ízletes. Ha esetleg elfő, pótold kevés vízzel.
Közben a tejföllel keverd csomómentesre a lisztet, és rakj hozzá kevés pirospaprikát. A meleg szaftból merj egy kicsit a tejfölhöz. Így amikor beleöntöd a lábasba, nem lesz akkora a hőmérséklet-különbség, és nem fog becsomósodni. Ha megpuhul a hús, add hozzá a habarást, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel, így biztosan nem érzed majd a szaftban a liszt ízét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció