Szaftos, ízletes csirkepaprikás
Így lesz tökéletes a habarás
A csirkepaprikásban tényleg minden benne van, ami a magyar konyhára jellemző.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó csirkepaprikást nem lehet és nem is illik visszautasítani. Készítheted combból, szárnyból, mellből, de akár vegyesen is. Tésztával vagy galuskával kínáld. Kiss Júlia Lilla receptjével nem hibázhatsz.

Csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 csirkecomb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A combokat és a melleket mosd meg, a bőrt egy kicsit kapirgáld meg késsel, így a kis pihéket el tudod távolítani, majd kockázd fel a húsokat. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon párold üvegesre. Húzd félre a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, jól keverd el, öntsd fel 1 deci vízzel, add hozzá az ételízesítőt és a borsot. Majd pakold bele a húst, jól forgasd át, add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt párold a saját levében, így lesz igazán ízletes. Ha esetleg elfő, pótold kevés vízzel. 

Közben a tejföllel keverd csomómentesre a lisztet, és rakj hozzá kevés pirospaprikát. A meleg szaftból merj egy kicsit a tejfölhöz. Így amikor beleöntöd a lábasba, nem lesz akkora a hőmérséklet-különbség, és nem fog becsomósodni. Ha megpuhul a hús, add hozzá a habarást, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel, így biztosan nem érzed majd a szaftban a liszt ízét.
 

Ezt is szeretjük