Szaftos, ízletes csirkepaprikás
Így lesz tökéletes a habarás
A csirkepaprikásban tényleg minden benne van, ami a magyar konyhára jellemző.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó csirkepaprikást nem lehet és nem is illik visszautasítani. Készítheted combból, szárnyból, mellből, de akár vegyesen is. Tésztával vagy galuskával kínáld. Kiss Júlia Lilla receptjével nem hibázhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 csirkecomb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A combokat és a melleket mosd meg, a bőrt egy kicsit kapirgáld meg késsel, így a kis pihéket el tudod távolítani, majd kockázd fel a húsokat. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon párold üvegesre. Húzd félre a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, jól keverd el, öntsd fel 1 deci vízzel, add hozzá az ételízesítőt és a borsot. Majd pakold bele a húst, jól forgasd át, add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt párold a saját levében, így lesz igazán ízletes. Ha esetleg elfő, pótold kevés vízzel. 

Közben a tejföllel keverd csomómentesre a lisztet, és rakj hozzá kevés pirospaprikát. A meleg szaftból merj egy kicsit a tejfölhöz. Így amikor beleöntöd a lábasba, nem lesz akkora a hőmérséklet-különbség, és nem fog becsomósodni. Ha megpuhul a hús, add hozzá a habarást, közben folyamatosan kevergesd. Forrald fel, így biztosan nem érzed majd a szaftban a liszt ízét.
 

Blog.hu ajánló