Omlós csirkemell zöldfűszeres panko morzsában: tepsiben sül jó ropogósra a bundája
A sütőben sült, fűszeres csirkemellet a parmezánnal és zöldfűszerekkel gazdagított panko morzsa teszi különlegessé.

csirkemell-pankomorzsaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panko morzsa a japán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, kenyérből készül, de a héját nem használják fel, a mérete pedig a többszöröse a zsemlemorzsáénak. Legtöbbször rántott húsra kerül. Ez a csirkemell ráadásul a sütőben sül, így nem szívja magát tele olajjal. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is jól megy a morzsához. 

Csirkemell zöldfűszeres panko morzsában

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg panko morzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál aprított zöldfűszerek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold ki. Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. A panko morzsát vegyítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal. Jól szórd meg vele a húst. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. 
Panko morzsát akár otthon is készíthetsz. A legfinomabb rántott falatok így igazán ropogósra sülnek. 

Ezt is szeretjük