Omlós csirkemell zöldfűszeres panko morzsában: tepsiben sül jó ropogósra a bundája
A sütőben sült, fűszeres csirkemellet a parmezánnal és zöldfűszerekkel gazdagított panko morzsa teszi különlegessé.
A panko morzsa a japán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, kenyérből készül, de a héját nem használják fel, a mérete pedig a többszöröse a zsemlemorzsáénak. Legtöbbször rántott húsra kerül. Ez a csirkemell ráadásul a sütőben sül, így nem szívja magát tele olajjal. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is jól megy a morzsához.
Csirkemell zöldfűszeres panko morzsában
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg panko morzsa
- 5 dkg parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál aprított zöldfűszerek
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold ki. Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. A panko morzsát vegyítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal. Jól szórd meg vele a húst.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt.
Panko morzsát akár otthon is készíthetsz. A legfinomabb rántott falatok így igazán ropogósra sülnek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept