Omlós csirkemell zöldfűszeres panko morzsában: tepsiben sül jó ropogósra a bundája
A sütőben sült, fűszeres csirkemellet a parmezánnal és zöldfűszerekkel gazdagított panko morzsa teszi különlegessé.
A panko morzsa a japán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, kenyérből készül, de a héját nem használják fel, a mérete pedig a többszöröse a zsemlemorzsáénak. Legtöbbször rántott húsra kerül. Ez a csirkemell ráadásul a sütőben sül, így nem szívja magát tele olajjal. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is jól megy a morzsához.
Csirkemell zöldfűszeres panko morzsában
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg panko morzsa
- 5 dkg parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál zöldfűszerek aprított
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold ki. Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. A panko morzsát vegyítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal. Jól szórd meg vele a húst.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt.
Panko morzsát akár otthon is készíthetsz. A legfinomabb rántott falatok így igazán ropogósra sülnek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció