4 szaftos csirkepörkölt-variáció

A hétvégi családi ebéd egyik fénypontja lehet a csirkepörkölt galuskával. Hogy ne váljon unalmassá, íme, négy izgalmas recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házias ételek egyik legegyszerűbben elkészíthető képviselőjéről van szó. Kezdő háziasszonyok repertoárjának egyik első darabja lehet, hiszen nem kell vele sokat foglalkozni, és az eredmény szinte biztos siker. 

Készítsd el az alapreceptet, ha a klasszikus ízeket kedveled, de kipróbálhatsz új verziókat is!

Csirkepörkölt alaprecept

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús - ez lehet egész vagy csak comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 4 dl tejföl
  • olaj

A hagymát pirítsd meg üvegesre az olajon, és add hozzá a felaprított paprikát és a hámozott, felkockázott paradicsomot.

Mikor összedinsztelődött, szórd hozzá a pirospaprikát, és rögtön forgasd bele a csirkehúst. Öt perc elteltével öntsd fel vízzel, majd mehet bele a só és az ételízesítő.

Egy órán keresztül főzd fedő alatt, lassú tűzön. Ha elfő a víz, akkor önts utána keveset, hogy le ne égjen, de ne is legyen túl bő szaftja. Mikor kész, a tejfölt keverd ki egy kis szafttal, és így add hozzá a pörkölthöz, lassan kevergetve.

Alföldi csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes zöldség párolva
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • fél dl vörösbor
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Készítsd elő a csirkét. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg olajon, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát. Engedd fel a borral és egy kevés vízzel. Párold fedő alatt. Amikor félig megpuhult, add hozzá a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Közben külön párold meg a feldarabolt zöldségeket is. Ha megpuhult a hús, add hozzá a zöldségeket és a paradicsompürét, és még pár percig főzd együtt őket.

Gombás csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg gomba
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors
  • olaj

Az apróra vágott hagymát olajon dinszteld meg, és sózd meg, hogy levet eresszen. A felkockázott csirkemellet pirítsd meg, hogy fehér kérget kapjon. Fűszerezd pirospaprikával, majoránnával, borssal. Add hozzá a felszeletelt gombát, és főzd puhulásig. Ha ez kész, akkor a tejfölből és a lisztből készíts habarást, és - ügyelve a hőkiegyenlítésre - keverd hozzá a pörkölthöz. Pár percig még hagyd a tűzön.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mexikói csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 konzerv vörös bab
  • pirospaprika
  • bors
  • őrölt chili
  • olaj

Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a felkockázott vagy felcsíkozott húst. Süsd addig, hogy kérget kapjon. Ekkor fűszerezd, és kevés vízzel párold addig, amíg megpuhul. Ekkor öntsd hozzá a babot, a felkockázott paradicsomot, és főzd össze az egészet.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük