4 szaftos csirkepörkölt-variáció
A hétvégi családi ebéd egyik fénypontja lehet a csirkepörkölt galuskával. Hogy ne váljon unalmassá, íme, négy izgalmas recept.
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A házias ételek egyik legegyszerűbben elkészíthető képviselőjéről van szó. Kezdő háziasszonyok repertoárjának egyik első darabja lehet, hiszen nem kell vele sokat foglalkozni, és az eredmény szinte biztos siker.
Készítsd el az alapreceptet, ha a klasszikus ízeket kedveled, de kipróbálhatsz új verziókat is!
Csirkepörkölt alaprecept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús - ez lehet egész vagy csak comb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál ételízesítő
- 4 dl tejföl
- só
- olaj
A hagymát pirítsd meg üvegesre az olajon, és add hozzá a felaprított paprikát és a hámozott, felkockázott paradicsomot.
Mikor összedinsztelődött, szórd hozzá a pirospaprikát, és rögtön forgasd bele a csirkehúst. Öt perc elteltével öntsd fel vízzel, majd mehet bele a só és az ételízesítő.
Egy órán keresztül főzd fedő alatt, lassú tűzön. Ha elfő a víz, akkor önts utána keveset, hogy le ne égjen, de ne is legyen túl bő szaftja. Mikor kész, a tejfölt keverd ki egy kis szafttal, és így add hozzá a pörkölthöz, lassan kevergetve.
Alföldi csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vegyes zöldség párolva
- 2 teáskanál paradicsompüré
- fél dl vörösbor
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
Készítsd elő a csirkét. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg olajon, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát. Engedd fel a borral és egy kevés vízzel. Párold fedő alatt. Amikor félig megpuhult, add hozzá a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Közben külön párold meg a feldarabolt zöldségeket is. Ha megpuhult a hús, add hozzá a zöldségeket és a paradicsompürét, és még pár percig főzd együtt őket.
Gombás csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 70 dkg gomba
- 70 dkg csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 1 nagy tejföl
- 2 evőkanál liszt
- pirospaprika
- majoránna
- bors
- só
- olaj
Az apróra vágott hagymát olajon dinszteld meg, és sózd meg, hogy levet eresszen. A felkockázott csirkemellet pirítsd meg, hogy fehér kérget kapjon. Fűszerezd pirospaprikával, majoránnával, borssal. Add hozzá a felszeletelt gombát, és főzd puhulásig. Ha ez kész, akkor a tejfölből és a lisztből készíts habarást, és - ügyelve a hőkiegyenlítésre - keverd hozzá a pörkölthöz. Pár percig még hagyd a tűzön.
Mexikói csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 konzerv vörös bab
- pirospaprika
- bors
- őrölt chili
- olaj
Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a felkockázott vagy felcsíkozott húst. Süsd addig, hogy kérget kapjon. Ekkor fűszerezd, és kevés vízzel párold addig, amíg megpuhul. Ekkor öntsd hozzá a babot, a felkockázott paradicsomot, és főzd össze az egészet.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka