Olaszos csirkebruschetta: összesütve, sok sajttal és friss fűszerekkel fenséges ebéd
Ha szereted a csirkemellet, és szívesen eszel bruschettát is, ötvözd a két kedvencedet! Így isteni mediterrán fogást kínálhatsz ebédre.
A bruschetta az olaszok kedvenc antipastója, azaz előétele, amit általában pirítóssal fogyasztanak, de akár a csirkét is izgalmasabbá teheted a fűszeres paradicsommal. Az ízek jól összeérnek a sütőben, és a csirke sem szárad ki. Stílusosan tálald az ízletes főfogást spagettivel.
Csirkebruschetta receptje
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 levél friss bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- parmezán
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában vágd ketté. A paradicsomot kockázd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, és önts hozzá kevés olívaolajat. A hússzeleteket rendezd egymás mellé zsiradékkal kikent tepsibe, és halmozd rá a paradicsomos keveréket. A tetejére tegyél mozzarellát, és takard le fóliával.
Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Tálaláskor friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal is megszórhatod.
Ha szereted az olaszos tésztákat, akkor semmiképpen ne hagyd ki ezt az összeállítást!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció