Olaszos csirkebruschetta: összesütve, sok sajttal és friss fűszerekkel fenséges ebéd

Ha szereted a csirkemellet, és szívesen eszel bruschettát is, ötvözd a két kedvencedet! Így isteni mediterrán fogást kínálhatsz ebédre.

Csirkebruschetta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bruschetta az olaszok kedvenc antipastója, azaz előétele, amit általában pirítóssal fogyasztanak, de akár a csirkét is izgalmasabbá teheted a fűszeres paradicsommal. Az ízek jól összeérnek a sütőben, és a csirke sem szárad ki. Stílusosan tálald az ízletes főfogást spagettivel. 

Csirkebruschetta receptje

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 levél friss bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában vágd ketté. A paradicsomot kockázd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, és önts hozzá kevés olívaolajat. A hússzeleteket rendezd egymás mellé zsiradékkal kikent tepsibe, és halmozd rá a paradicsomos keveréket. A tetejére tegyél mozzarellát, és takard le fóliával. 
Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Tálaláskor friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal is megszórhatod. 
Ha szereted az olaszos tésztákat, akkor semmiképpen ne hagyd ki ezt az összeállítást!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük