
Olaszos csirkebruschetta: összesütve, sok sajttal és friss fűszerekkel fenséges ebéd
Ha szereted a csirkemellet, és szívesen eszel bruschettát is, ötvözd a két kedvencedet! Így isteni mediterrán fogást kínálhatsz ebédre.


A bruschetta az olaszok kedvenc antipastója, azaz előétele, amit általában pirítóssal fogyasztanak, de akár a csirkét is izgalmasabbá teheted a fűszeres paradicsommal. Az ízek jól összeérnek a sütőben, és a csirke sem szárad ki. Stílusosan tálald az ízletes főfogást spagettivel.
Csirkebruschetta receptje
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 levél friss bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- parmezán
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában vágd ketté. A paradicsomot kockázd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, és önts hozzá kevés olívaolajat. A hússzeleteket rendezd egymás mellé zsiradékkal kikent tepsibe, és halmozd rá a paradicsomos keveréket. A tetejére tegyél mozzarellát, és takard le fóliával.
Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Tálaláskor friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal is megszórhatod.
Ha szereted az olaszos tésztákat, akkor semmiképpen ne hagyd ki ezt az összeállítást!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept