A tökéletes csipetke

Tojással és anélkül

Talán a legkedveltebb levesbetét, amit mindenki a saját ízlése szerint formáz, lehet kicsi, lehet nagy, minden méretben zseniális.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétvégi gulyás- vagy tavaszi zöldborsóleves elengedhetetlen tartozéka a minimális változtatásokon átment - nem szaggatni kell, hanem csípni, és egy picit keményebb - galuska, más néven csipetke.

Ha a nagyobb, gombócszerű változatot szereted, érdemes több tojásból és több lisztből készíteni, hogy biztosan jusson pár darab mindenkinek.

Csipetke - tojásos verzió

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy tojás
  • 12-15 dkg liszt

Elkészítés ideje:

7 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez lesz az a recept, aminek elkészítésével a legtöbb időt töltöd a konyhádban, de azért ne vedd félvállról, hiszen a csipetke fontos. A tojást üsd bele egy kisebb tálba, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Amikor szépen összeállt a galuskánál kissé keményebb állagú tésztává, nyújtsd ki, és kézzel csipkedd a már elkészült, de még a tűzhelyen bugyogó levesbe. Várd meg, amíg feljön a tetejére, majd zárd el a gázt, és tálalhatod is.

Csipetke tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 15 dkg durumliszt
  • 1,5 dl víz

Elkészítés ideje:

7 perc.

Elkészítés menete:

Itt kicsit megfordul a készítés menete, de bonyolulttá azért továbbra sem válik. A lisztet tedd egy tálkába, majd szép lassan adagolj hozzá annyi vizet, hogy szépen összeálljon megfelelően kemény állagúra, közben adj hozzá egy kis sót is. A szaggatás és főzés tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a tojásos verziónál. Ne aggódj, nem fog szétesni a levesbe érkezve.

A tojás és a liszt közös csodái

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a házi röszti

Ezt is szeretjük