A tökéletes csipetke
Tojással és anélkül
Talán a legkedveltebb levesbetét, amit mindenki a saját ízlése szerint formáz, lehet kicsi, lehet nagy, minden méretben zseniális.
- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
A hétvégi gulyás- vagy tavaszi zöldborsóleves elengedhetetlen tartozéka a minimális változtatásokon átment - nem szaggatni kell, hanem csípni, és egy picit keményebb - galuska, más néven csipetke.


Ha a nagyobb, gombócszerű változatot szereted, érdemes több tojásból és több lisztből készíteni, hogy biztosan jusson pár darab mindenkinek.
Csipetke - tojásos verzió
Hozzávalók:
- 1 szép nagy tojás
- 12-15 dkg liszt
- só
Elkészítés ideje:
7 perc.
Elkészítés menete:
Nem ez lesz az a recept, aminek elkészítésével a legtöbb időt töltöd a konyhádban, de azért ne vedd félvállról, hiszen a csipetke fontos. A tojást üsd bele egy kisebb tálba, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Amikor szépen összeállt a galuskánál kissé keményebb állagú tésztává, nyújtsd ki, és kézzel csipkedd a már elkészült, de még a tűzhelyen bugyogó levesbe. Várd meg, amíg feljön a tetejére, majd zárd el a gázt, és tálalhatod is.
Csipetke tojás nélkül
Hozzávalók:
- 15 dkg durumliszt
- 1,5 dl víz
- só
Elkészítés ideje:
7 perc.
Elkészítés menete:
Itt kicsit megfordul a készítés menete, de bonyolulttá azért továbbra sem válik. A lisztet tedd egy tálkába, majd szép lassan adagolj hozzá annyi vizet, hogy szépen összeálljon megfelelően kemény állagúra, közben adj hozzá egy kis sót is. A szaggatás és főzés tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a tojásos verziónál. Ne aggódj, nem fog szétesni a levesbe érkezve.
A tojás és a liszt közös csodái
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti

- tészta
- gnocchi
Gnocchi sajtmártásban

- leves
- bab